Vincentz, Hart & Brown spiller op, når der er vintergryde og verdensjazz. Pressefoto

Vincentz, Hart & Brown spiller op, når der er vintergryde og verdensjazz. Pressefoto

Verdensjazz & Vintergryde

Vincentz, Hart & Brown spiller op

The Garden Studio, Trustrup og Smag, Ebeltoft går sammen om et fællesarrangement, hvor vintergryderet fra Smag og verdensjazz går hånd i hånd på torsdag 14. februar klokken 18. Det sker på Homåvej 4, 8500 Grenaa.

Med over 70 koncerter og 8 turnéer i rygsækken taler denne trio efterhånden for sig selv. Trioen har siden dannelsen i 2012 udgivet 3 cd-er på SteepleChase og Stunt, og turneret i Skandinavien og USA. Med en DMA-nominering og begejstrede anmeldere i kølvandet.

Niels Vincentz, saxofon, er en af Danmarks markante stemmer på sit instrument. Både som solist, komponist og kapelmester har Vincentz sat sit mærke i jazzmiljøet gennem de seneste 20 år, hvor han har spillet med de største navne herhjemme og i New York, både fra de ældre som de yngre generationer. Et udtryk præget af opmærksomhed, intensitet, poesi, nysgerrighed og meget højt musikerskab.

Billy Hart, trommer, er i sit es selvom han på papiret er i slutningen af 70-erne. Altid på farten er Hart en arketypisk jazztrommeslager, der i sin karriere har passet baglinjen for grupper ledet af Miles Davis, Stan Getz, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Pharoah Sanders, NHØP, Joe Zawinul, Herbie Hancock, McCoy Tyner og Eddie Harris for at nævne nogle få. Når han ikke turnerer verden rundt eller udgiver plader på ECM holder han sig beskæftiget ved at undervise på tre universiteter i USA.

Cameron Brown, bas, er et velkendt navn for jazzlyttere der har haft et øje på New York-scenen de seneste 50 år. Fra han i sin ungdom spillede med Don Cherry, George Russell, Archie Shepp, Dannie Richmond, over sit engagement med Don Pullen/George Adams Quartet, til sit nutidige samarbejde med bl.a. Sheila Jordan og Joe Lovano har Brown været efterspurgt for sit energiske og udtryksfulde basspil.

Billetter kan rekvireres på www.smagshjemmeside.dk og www.thegardenstudio.dk

Publiceret 11 February 2019 13:30

SENESTE TV