Kommentar: For nemt bare at råbe bullshit efter forsøg på Marienhoff

Af Lars Norman Thomsen, lokalredaktør:

KOMMENTAR Indrømmet, lokalredaktørens første tanke var, at nu skyder Marienhoffskolen da sig selv i foden efter, at skolen i lang tid har været i overskrifterne med en række positive historier: 1.3 mio. kroner fra Undervisningsministeriets Projekt Elevløft og en nyrenoveret og toptuned skole for cirka 30 mio. kroner.

Hertil kommer, at elever fra Ørum Skole har banket på døren som en konsekvens af den betændte Norddjurs økonomi og lukningen af overbygningen på Ørum Skole fra det kommende skoleår.

Skal der virkelig penge på bordet for at motivere nutidens unge til at lære og blive fagligt dygtigere?

Uanset hvad, så er det en vigtig diskussion, som Marienhoffskolen har rejst - vel egentlig uden at ville det på det plan, som debatten har taget.

15 linjer i en udvalgs-dagsorden blev lige pludselig forstørret op til noget, der sikkert ikke er så farligt i virkeligheden.

Sandheden er jo at havde Marienhoffskolen ikke søgt om et tilkud på sølle 21.000 kroner fra Talentpuljen på folkeskoleområdet, så ville de landsdækkende medier slet ikke havde løftet en øjenbryn.

Talentpuljen på 50.000 kroner et barn af kommunens Budget 2017, og manden bag den er faktisk tidligere udvalgsformand Per Zeidler!

Siden da har puljen været omgærdet af stor stilhed, og derfor er det nærmest selvfølgeligt, at det nuværende Udvalget for Familie og Institutioner har bedt forvaltningen om at komme med et udspil til et egentlig kommissorium for, hvad puljens midler med fordel skal anvendes til.

Som udvalgsformænd Kirstine Bille (SF) har påpeget er det fint, at Marien-hoffskolen har tydeliggjort, at der er et reelt problem med at moitivere en gruppen børn og unge til at blive dygtigere, men også at markere, hvorfor man går i skole?

Derfor er det alt for nemt at råbe bullshit efter Marienhoffskolens forsøg med at teste, hvad der motiverer eleverne på 9. årgang til at slutte deres skoletid bedst muligt af.

Derfor må udspillet fra skoleforvaltningen til brugen af Talentpuljen imødeses med spænding.

Publiceret 12 February 2019 11:55