Malou Kjeldsen (i midten) har drevet Frisør Malou i Mørke i 20 år, og hun satser på 30 år mere. Frisør Marie Louise Neess (tv.) og frisørelev Henriette Bahr (th.) er to ud af 17 ansatte i salonerne i Mørke, Auning og Hornslet. Foto: Lars Norman Thomsen

Malou Kjeldsen (i midten) har drevet Frisør Malou i Mørke i 20 år, og hun satser på 30 år mere. Frisør Marie Louise Neess (tv.) og frisørelev Henriette Bahr (th.) er to ud af 17 ansatte i salonerne i Mørke, Auning og Hornslet. Foto: Lars Norman Thomsen

Malou passerer en milepæl på Mørkes hovedgade

I næste uge er det 20 år siden, at en ung og målbevidst Malou Kjeldsen på blot 21 somre startede ud som selvstændig frisør

Af
Lars Norman Thomsen

MØRKE "Jens og jeg er enige om, at en frisørsalon skal ligge på et hjørne i en by, så den er til at øje fra flere sider. Det har vi gode erfaringer med i både Mørke, Auning og Hornslet," griner Malou Kjeldsen.

Jens er hendes husbond, og de to har kørt parløb siden de unge år. Begge med en drøm og en fast beslutning om, at de sammen ville drive selvstændig erhvervsvirksomhed.

Malou, der er døbt Maria Louise Ogdal, er Mørke pige, mens Jens Kjeldsen huserede i Hornslet, da han tog tilløb til at udrette noget i livet.

I den kommende uge kan duoen i privat- og forretningslivet se tilbage på 20 år på Mørkes hovedgade med Frisør Malou. Formelt havde Malou Kjeldsen første arbejdsdag som selvstændig 8. februar 1999.

21 år og klar

Den dengang blot 21-årige unge kvinde gik i 1998 direkte fra veloverstået elevtid, primært i Aarhus, til at overtage salonen i Mørke.

"Jeg lavede allerede i 6. klasse min første forretningsplan, så det havde længe været min drøm at starte for mig selv, og derfor var der ingen betænkeligheder, da muligheden bød sig i min hjemby."

I 2009 købte parret salonen i Auning og i 2013 kom salonen i Hornslet til. Og medarbejderstaben er vokset til 18 ansatte. I alle tre byer ejer parret bygningerne, og det er af indlysende årsager en fordel, når der i ny og næ skal laves om og tænkes nyt.

Undervejs har 'The Kjeldsens' også haft saloner i Kolind og Ebeltoft.

"Vi har altid troet på vores koncept, og derfor ikke været bange for at prøve os frem i andre byer. Vi er til gengæld også hurtige til at reagere, hvis vores mavefornemmelse fortæller os, at vi skal gøre noget andet," siger Jens Kjeldsen.

Gør det selv

Malou og Jens Kjeldsen har nu i mere end 20 år formået at trække på samme hammel, og det har de aldrig fortrudt.

De har en klar arbejdsfordeling med Malou Kjeldsen som den kreative og faglige i driften af salonerne. Hun er ansigtet udadtil.

Hun arbejder primært i salonen i Mørke, men kommer naturligvis mindst en gang om ugen til Auning og Hornslet.

Lørdagen lægger også beslag på hende indtil klokken 13. Sådan har det altid været, og sådan vedbliver det. Hun accepterer vilkårene.

Jens Kjeldsen er strategen. Ham, der har fod på administration, indkøb, løn og markedsføring. Tillige har han en portefølje med forskellige ejendomme, som han også passer.

Hele paletten

Hos Frisør Malou er kundekredsen bred, både aldersmæssigt og i forhold til bopæl.

"Vi har kunder fra Aarhus, Randers og hele Djursland, og bredden er meget stor. Vi har lige fra barnet, der ikke kan sidde stille, til den gamle dame, der af og til kan være lidt ukoncentreret," siger Malou Kjeldsen.

"Vi lever ligesom andre brancher af tillid, faglighed og god service, og kan du levere det hver dag til dine kunders tilfredshed, så har du en meget loyal kundekreds. Det oplever vi i alle tre saloner."

Mange elever, cirka 20, har gennem de 20 år i Mørke udstået deres elevtid hos Frisør Malou, og netop ansvaret for at uddanne fremtidens frisører, tager jubilaren gerne på sig. Selv har hun masser af fremtid foran sig. Mere end 30 år, griner hendes mand.

"Med de nye pensionsregler, kan Malou først gå på pension, når hun bliver 72."

Publiceret 16 February 2019 12:00