Bæredygtighedsudvalget består af 16 medlemmer, hvoraf fem er fra byrådet og de resterende 11 er udpeget ud fra deres viden, engagement, netværk og handlekraft i forhold til bæredygtighed. Privatfoto

Bæredygtighedsudvalget består af 16 medlemmer, hvoraf fem er fra byrådet og de resterende 11 er udpeget ud fra deres viden, engagement, netværk og handlekraft i forhold til bæredygtighed. Privatfoto

Første møde afviklet i bæredygtighedsudvalget

Kommunen holdt forleden første møde i dens nye udvalg, der skal fremme bæredygtighed og levere anbefalinger til byrådet.

politik Syddjurs byråd udpegede i februar medlemmerne til det nye bæredygtighedsudvalg, og forleden holdt det nye udvalg dets første møde. Udvalget er et såkaldt §17.4-udvalg, som er et midlertidigt udvalg bestående af både byrådsmedlemmer og udpegede eksperter.

På første møde fik medlemmerne lejlighed til at præsentere sig selv og deres tanker om bæredygtighed. Her var der stor bredde i indlæggene fra et bæredygtigt havmiljø over den sociale balance til fremme af cirkulære driftsprincipper for erhvervslivet, lyder det i en pressemeddelelse fra Syddjurs Kommune.

Dybere ned i stoffet

Flemming Hynkemejer, direktør for Convert, en virksomhed der arbejder med opgradering af affald indenfor cirkulær økonomi, er udpeget som formand for det nye udvalg. Han siger om det første møde:

"Vi havde et rigtig godt første møde, hvor medlemmer både havde lejlighed til at præsentere sig og give deres første bud på deres vigtigste vinkler på bæredygtighed her i kommunen. På vores næste møde skal vi dybere ned i stoffet og vælge en række temaer, som vi vil arbejde med på de efterfølgende møder. Undervejs vil vi inddrage både eksperter, interessenter og borgere i dialogerne, så vi får så mange perspektiver og input som muligt, inden vi afleverer vores anbefalinger til byrådet".

Arbejdet i bæredygtighedsudvalget er baseret på et kommissorium, som blev vedtaget i byrådet. Heri står at udvalget skal:

• Udarbejde anbefalinger, der fremmer Syddjurs Kommunes bæredygtighed med afsæt i FN's verdensmål, til Byrådet.

• Understøtte at bæredygtighed i Syddjurs Kommune er noget vi gør sammen, fordi kommunens ambitioner på området ikke kan indfris alene ved en kommunal indsats.

Publiceret 24 March 2019 20:08