Tilbage på barndommens græs: AGF-talentet Benjamin Hvidt var tilbage på KPI’s anlæg som gæstetræner for blandt andet de to små AGF-fans, Adam Hummelshøj Nørgaard (tv) og Xander Legaard Bach Laursen. Foto: Martin Schultz

Tilbage på barndommens græs: AGF-talentet Benjamin Hvidt var tilbage på KPI’s anlæg som gæstetræner for blandt andet de to små AGF-fans, Adam Hummelshøj Nørgaard (tv) og Xander Legaard Bach Laursen. Foto: Martin Schultz

AGF-stjerner leverede skarp fodboldlektion i KPI

Kolind-drengen Benjamin Hvidt tilbage på Kolind Park sammen med kendte AGF-profiler for at nære drengespilleres fodbolddrøm

Af
Martin Schultz

KOLIND Der stod fodbolddrømme og AGF-feber på programmet på Kolind/Perstrup IF’s træningsanlæg og klubhus, da udvalgte årgange af klubbens ungdomsspillere tirsdag eftermiddag fik besøg af fire professionelle superligaspillere fra AGF.

De to udenlandske profiler Tobias Sana og Adama Guira, begge med lange karrierer i kendte klubber og med enkelte optrædener på deres respektive landshold i Sverige og Burkina Faso, havde sammen med de to unge up-coming kontraktspillere Benjamin Hvidt og Sebastian Hausner taget turen fra Aarhus til Kolind for at give drengene på U8/U9 og U10/U11-holdene halvanden times fodboldlektion.

Og fodbolddrengene fra KPI havde glædet sig til mødet med de fire fodboldidoler, som kom direkte fra superligatruppens eftermiddagstræning på Fredensvang.

”Spillerne fik at vide for en uge siden, at der ville blive et træningspas med spillere fra AGF. De har været enormt spændte og glædet sig helt vildt til i dag,” siger ungdomstræner Magnus Bisgaard Hansen.

Startede i Kolind

Selvom offensivspilleren Tobias Sana med en fortid i blandt andet Ajax Amsterdam er AGF’s for tiden mest hypede spiller, så var der en ganske særlig opmærksomhed omkring 19-årige Benjamin Hvidt, som er barnefødt i Kolind og fik sin fodboldopdragelse i KPI.

”Min storebror spillede fodbold og så skulle jeg også være med, da jeg var 4-5 år gammel,” fortæller Benjamin Hvidt, der som 12-årig rykkede til AGF og siden har gennemgået den hårde uddannelse til elitespiller i AGF’s ungdomsafdeling. Han har også spillet på ungdomslandshold og kom tidligt på kontrakt i AGF, som har papir på midtbanespilleren frem til udgangen af 2021.

Benjamin Hvidt bor i Aarhus og koncentrerer sig om sin fodboldkarriere, samtidig med at han læser enkeltfag på HF-niveau.

”Jeg har spillet enkelte kampe på superligaholdet og haft flere indhop. Jeg håber jeg får mit gennembrud på højeste niveau og ser gerne min fodboldfremtid i AGF,” siger Benjamin Hvidt.

Tilbud fra AGF

På banen tog 8-årige Adam Hummelshøj Nørgaard sig en rigtig dribletur mod Tobias Sana, og den veloplagte svensker med mohikanerfrisuren klaskede hænderne sammen i high fives med KPI’s fodbolddrenge. ”AGF er mit favorithold og jeg har været på stadion flere gange og se dem spille,” fortæller Adam, som på dagen var iklædt sin hvide AGF-trøje med spillernavnet Hvidt på ryggen. Også Xander Legaard Bach Laursen på 8 år havde sin hvide AGF-trøje på til træningen og fik en ordentlig krammer af Tobias Sana efter en herretackling på træningsbanen.

KPI’s ungdomsspillere blev delt op i to grupper med hver to AGF-spillere som gæstetrænere, og så stod programmet ellers på tekniske øvelser, skudtræning og spil til to mål. Derefter var der afsat tid til fotografering og autografskrivning i klubhuset, inden de fire AGF-spillere suste tilbage til Aarhus.

”Tilbuddet om træning med spillere er en del af KPI’s klubsamarbejde om talentudvikling med AGF. Fremover vil AGF afsætte en dag hver måned, hvor samarbejdsklubberne får tilbudt forskellige aktivitetsmuligheder,” fortæller Kirstine Hummelshøj Nørgaard, som er holdleder for KPI’s U8/U9 drengehold.

Publiceret 16 April 2019 09:00

SENESTE TV