Claus Peter Olesen, til daglig skoleleder på Molsskolen, nyvalgt medlem af bestyrelsen i Fællesledelsen for Socialdemokratiet i Syddjurs. Arkivfoto

Claus Peter Olesen, til daglig skoleleder på Molsskolen, nyvalgt medlem af bestyrelsen i Fællesledelsen for Socialdemokratiet i Syddjurs. Arkivfoto

Valg skal vindes imellem valgene, lyder S-parolen

Optimismen er vendt tilbage i Socialdemokratiet i Syddjurs med overtagelsen af borgmesterposten og en forynget byrådsgruppe, der bare strutter af selvtillid og gåpåmod

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Den tid er forbi, hvor Socialdemokratiet snakkede om de gode gamle dage med Vilfred Friborg Hansen som borgmester, når medlemmerne mødtes til generalforsamling.

Valgsejren i 2017, der gav Ole Bollesen borgmesterposten og bragte et nyt hold socialdemokrater ind i byrådet, har fået optimismen tilbage i partiet og givet en tro på, at Socialdemokratiet igen bliver 'det statsbærende parti' i Syddjurs. Det kom til udtryk på sidste uges generalforsamling i Rønde i Fællesledelsen for Socialdemokratiet i Syddjurs. Fællesledelsen er paraplyorganisation, der samler de to partiforeninger i kommunen, Ebeltoft og Syddjurs Vest.

Rosen er partiets symbol, og partiformand Søren K. Lauridsen sendte da også masser af roser efter byrådsgruppen på otte med borgmester Bollesen i spidsen.

Åbne gruppemøder

"Gruppen med borgmesteren i spidsen har både udført et godt politisk håndværk i byrådet i det forløbne år, men også vist en fin evne til at etablere relevante samarbejdsflader i flere retninger," lød det fra Søren K. Lauridsen.

Socialdemokratiet har indført 'åbne gruppemøder' ud fra devisen om, at ’valgene skal vindes imellem valgene’.

Byrådsgruppen kommer på denne måde ud i de små oaser i kommunen, hvor en politiker ofte er lige så svær at øje som en landmand i hovedstaden.

Møderne bliver nogen gange afholdt i samarbejde med distriktsrådene. Ved det seneste møde i Rodskov-Eskerod blev der husstandsomdelt flyers, som gjorde opmærksom på mødet.

"Et spændende initiativ, der fortsætter i de kommende år og forhåbentlig vil være med til at understrege Socialdemokratiets evne og vilje til nærdemokratisk dialog ud i hele kommunen," sagde Søren K. Lauridsen.

Molsskolens leder

Partiveteranen Richardt Lundby, Ebeltoft blev nyvalgt som kasserer i stedet for Kirsten Frederiksen, Ugelbølle, der efter seks år som kassemester ikke ønskede at fortsætte.

Claus Peter Olesen, skoleleder på Molsskolen, blev nyvalgt som medlem af bestyrelsen for Fællesledelsen i stedet for veteranen Hans Jørgen Jensen.

Hermed fortsætter han traditionen med socialdemokrater i lederstolen på Molsskolen. Hans forgænger i faget, Kurt Dahl, er således aktiv i bestyrelsen i Syddjurs Vest.

Øvrige medlemmer

Øvrige medlemmer af bestyrelsen er i øvrigt: Linda Brask, Ebeltoft, næstformand Kjeld Petersen, Ebeltoft, og formand Søren K. Lauridsen, Ugelbølle.

Medlemmer af bestyrelsen er også formændene for de to partiforeninger i Ebeltoft: Christian Haubuf, og Syddjurs Vest: Jan Bruno Jensen.

Publiceret 16 April 2019 12:25

SENESTE TV