Under praktikopholdene har eleverne undersøgt virksomhederne og interviewet en udvalgt medarbejder om deres karrierevej. Det blev præsenteret på plancher ved praktikmessen. Pressefoto

Under praktikopholdene har eleverne undersøgt virksomhederne og interviewet en udvalgt medarbejder om deres karrierevej. Det blev præsenteret på plancher ved praktikmessen. Pressefoto

Elever viste karriereveje efter praktikophold

Hornslet Skole holdt praktikmesse med 8. klasse-eleverne

uddannelse Torsdag 4. april blev der holdt praktikmesse på Hornslet Skole, hvor 8. klasserne viste deres resultater frem efter tre dages veloverstået praktikophold.

Eleverne har været vidt omkring i deres ophold, fra sygeplejersker, chauffører, pædagoger, arkitekter og meget mere.

På praktikstederne har eleverne interviewet deres kontaktpersoner om deres karriereveje og opgaver. Resultatet blev præsenteret på praktikmessen i form af plancher med tekst og fotos fra deres ophold.

Plancherne blev vist frem for hele årgangen på praktikmessen og 7. klasserne kom også forbi, som inspiration til deres kommende praktikophold næste år.

Besluttet af byrådet

Initiativet med at indføre praktikforløb er besluttet af byrådet, mens praktikmessen på Hornslet Skole er et lokalt initiativ på skolen.

"Det er utrolig godt og helt nødvendigt, at vi har genindført erhvervspraktikken for skoleelever, og det er en rigtig god idé med en praktikmesse for 8. klasse, hvor de kan dele oplevelserne - både med hinanden og med 7. klasserne," udtaler formand for Udvalget for erhverv og beskæftigelse Gunnar Sørensen i en pressemeddelelse fra Syddjurs Kommune.

"Det er fint i tråd med byrådets visioner om at styrke skolernes forbindelse til erhvervslivet og det, som foregår uden for skolerne. Målet er at gøre eleverne klar til at træffe gode beslutninger om deres uddannelser og jobmuligheder efter folkeskolen. Og vi har en klar målsætning om at øge andelen af unge som uddanner sig videre - og det kan både være erhvervsuddannelser og længere uddannelser," fortsætter han.

Den danske model

Op til praktikforløbene er eleverne blevet undervist i det danske arbejdsmarked i samfundsfag. Her er de blevet præsenteret for den danske model, og hvordan virksomheder typisk er organiseret.

jesl

Publiceret 18 April 2019 16:10

SENESTE TV