Barnaby Stig Swann Pedersen er flyttet med familien til Mols ny leder af Kort & Dokumentar Filmskolen sammen med sin faste makker Steven Changtrakul. Foto: Lars Norman Thomsen

Barnaby Stig Swann Pedersen er flyttet med familien til Mols ny leder af Kort & Dokumentar Filmskolen sammen med sin faste makker Steven Changtrakul. Foto: Lars Norman Thomsen

Filmskole henter leder ind fra Mols

Kort & Dokumentar Filmskolen har ansat den lokale filmskaber Barnaby Stig Swann Pedersen

MOLS Filmskolen, som har base i Det Danske Filmstudie i Kgs. Lyngby, ønsker med ansættelsen at styrke skolens profil og få et bedre nationalt fodfæste.

Da Kort & Dokumentar Filmskolen blev grundlagt for knap tyve år siden, var det med en vision om, at give flere mulighed for at mestre brugen af levende billeder. Ønsket var at stifte en skole uden optagelseskrav. Et uddannelsessted med højskoleånd drevet på kommercielle vilkår, helt uden offentligt tilskud. Det har udviklet sig til at blive Danmarks største uafhængige filmskole.

Ny ledelse

I takt med at efterspørgslen for levende billeder stiger og ny teknologi revolutionerer markedet for TV, film, video og podcast, så er der et løbende behov for, at Kort & Dokumentar Filmskolen videreudvikler sig. Skolen har derfor fået et nyt ledelsesteam bestående af Barnaby Stig Swann Pedersen fra Syddjurs og hans faste filmmakker Steven Changtrakul som har base i Kokkedal, Sjælland.

Filmduoen er stærkt forankret inden for det klassisk filmhåndværk, kommunikation og innovation. Sammen har de det seneste år drevet PR- og videoagenturet Swann Pro Motion og står bag den netop udgivne mini-webserie “Hvad drømmer du om” produceret for Mols i Udvikling. En filmproduktion som havde mere end 17.000 visninger og blev delt over 200 gange på den allerførste uge on-line.

Flyvende forstander

“Det har først og fremmest været vigtigt for os at finde nogen, som kan drive skolen videre i den rette ånd.” udtaler skolens bestyrelsesformand Per Lisberg.

“Det har vi med Barnaby og Steven, som samtidig i kraft af deres individuelle kompetencer kan sikre den nødvendige udvikling og skabe en øget synlighed om skolen.”

Barnaby træder ind som kreativ direktør og “flyvende forstander”, som skal tegne skolen udadtil. Netop hans daglige base i Mols Bjerge er blevet set som en styrke af filmskolen.

“Hvis man tegner en cirkel ud fra Mols, så ligger det lige midt i landet.” forklarer Per Lisberg “Det vil sige, at vi med Barnabys ansættelse nu får en langt bedre national rækkevide, som åbner op for helt nye samarbejdsflader.”

En af de nye samarbejder er Maltfabrikken i Ebeltoft, som kommer til at danne ramme for en række videokurser allerede i 2019.

Nye tiltag

Fremover tilbyder filmskolens nye ledelsesteam også udvalgte kurser og foredrag rundt i hele landet, samt korte forløb på folkeskoler, højskoler og produktionsskoler. Det første højskolekursus afholdes på Snoghøj Højskole til juli.

Det nye ledelsesteam har netop lanceret et online kursuskatalog for forsommeren 2019, offentliggjort en ny hjemmeside på filmkurser.dk, samt en blogpost med tutorials og artikler om filmproduktion filmkurser.dk/hvordan-laver-du-video. På sidst nævnte vil skolens lærere løbende dele nyttig viden om hvordan man laver video og give et indblik i ny teknik, redigeringsprogrammer med videre.

CV

Publiceret 15 May 2019 05:00

SENESTE TV