Mette Bak har skabt en niche i Boutique Glad, der består af farvestrålende tøj både til hverdag og fest. Alle fotos: Lars Norman Thomsen

Mette Bak har skabt en niche i Boutique Glad, der består af farvestrålende tøj både til hverdag og fest. Alle fotos: Lars Norman Thomsen

Syv arbejdsomme år for Mette Bak i Boutique Glad

Den tidligere skagbo havde en gammel drøm, der skulle blive til virkelighed, da hun for syv år siden sprang ud som selvstændig butiksindehaver

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Det er ikke varer på hylderne og et bredt sortiment, som mangler hos indehaver Mette Bak, 47, i Boutique Glad på Hovedgaden 59.

En blanding af farverigt tøj, brugskunst, gaveartikler og delikatesser. Kvaliteten og det unikke præg er i højsædet. Det er ikke alt muligt tingel-tangel, og det vægter indehaveren da også højt.

"Jeg lægger meget vægt på, at det jeg har på hylderne er unikt, menalligevel kan købes til fornuftige priser," siger Mette Bak, der har boet i Rønde siden 1999.

'Varer sælger varer' er et råd, som Mette Bak har taget til sig fra sin far. Derfor er sortimentet i Boutique Glad også stort og bredt, og det kan aflæses på omsætningen

'Varer sælger varer' er et råd, som Mette Bak har taget til sig fra sin far. Derfor er sortimentet i Boutique Glad også stort og bredt, og det kan aflæses på omsætningen

"Jeg sælger tøj, der er meget farverigt og som skiller sig ud fra, hvad du kan købe i andre af Røndes tøjbutikker. Det er selvfølgelig en helt bevidst strategi, at kunderne kan få noget i Boutique Glad, som de ikke kan købe andre steder."

Hun startede Boutique Glad for syv år siden i de lokaler nær rutebilstationen, der nu huser Salon Smil, før hun flyttede til sit nuværende domicil, hvor der er langt mere plads at gøre godt med.

Fra Skagen

Egentlig er Mette Bak fra Skagen, men skagboen rykkede tættere på midten af Jylland, da hun havde overstået ungdomsårene og skulle i gang med en uddannelse.

Hun uddannede sig på Handelshøjskolen i Aarhus som korrespondent i fagene engelsk og spansk og arbejdede i en årrække i forskellige eksportvirksomheder, før drømmen om egen butik blev så stor, at hun måtte tage springet.

"Vi boede allerede i Rønde dengang, og jeg kendte byen og dens handelsliv ret godt," fortæller Mette Bak.

"Jeg vidste også, hvad det vil sige at drive butik fra min familie. Jeg har for eksempel fulgt min fars råd om, at 'varer sælger varer', altså at man skal turde have et stort sortiment, fordi det smitter positivt af på omsætningen," siger Mette Bak.

Det er tidskrævende at være selvstændig butiksindehaver, og det gik slet ikke uden familiens opbakning.

"Jeg lægger vel 45-50 timer pr. uge i butikken. Min mand, Lars, fungerer som 'vicevært' og hjælper meget til med alt det praktiske, der er i sådan en butik. Han er en kæmpestor hjælp. Også på hjemmefronten hjælper familien og vores to piger meget, da jeg ofte kommer sent hjem og altid arbejder om lørdagen," siger Mette Bak.

På personalesiden får hun hjælp af Johanne der går på første år på Rønde Gymnasium. Hun hjælper til på særlige dage.

"Hun er en stor hjælp, og det betyder faktisk, at vi også er begyndt at få de unge mennesker til at få øjnene op for vores tøj, for noget af det henvender sig nemlig til de unge. Mine egne piger er også begyndt at gå i tøj fra Boutique Glad," fortæller Mette Bak.

To kvinder i fleksjob, Anne, der har været med næsten fra butikkens start, og Line, der lige er startet, bidrager 8-12 timer ugentligt.

Too Good To Go

"De hjælper i ugens løb, hvis jeg skal noget eller sidder hjemme og arbejder. De er også på i weekenden, hvor vi skal være to," forklarer Mette Glad.

Mette Bak har netop koblet sig på konceptet 'Too Good To Go', der har til formål at forhindre madspild.

'Too Good To Go' så dagens lys i Danmark i 2016. Det blev til en app, der giver alle mulighed for at mindske madspild.

"Vores deltagelse betyder, at vi ind imellem lægger nogle poser til salg på varer, der ikke længere kan sælges i butikken, fordi 'best before' datoen er overskredet. Det betyder ikke, at varerne er dårlige . De kan sagtens kanspises 1-2 uger efter. Det kan være flødeboller, lakrids og øvrige delikatesser," siger Mette Bak.

Hun laver også jævnligt firmaevents. Det er særlige aftenener i butikken der er forbeholdt en enkelt virksomheds medarbejdere.

"Det bliver ofte en hyggelig aften, hvor kollegaer kan være sammen på en anderledes måde," siger Mette Bak, som ikke har fortrudt skiftet fra lønmodtager til selvstændig.

Hvor tallet 6 henviser til det ufuldkomne, er tallet 7 udtryk for det fuldkomne. På syv år har Mette Bak skabt en butik, der er næsten fuldkommen og med en klar forretningsplan, som kan justeres løbende.

Publiceret 15 May 2019 09:30

SENESTE TV