Per Kragh fylder 60 på søndag, men Rønde Idrætscenters chef har fortsat masser af gnist til at fortsætte en rum tid endnu og ser frem til næste større opgave: Opførelsen af en ny hal plus lidt længere ude i fremtiden, måske et college i tilknytning til Rønde Idrætscenter. Foto: Lars Norman Thomsen

Per Kragh fylder 60 på søndag, men Rønde Idrætscenters chef har fortsat masser af gnist til at fortsætte en rum tid endnu og ser frem til næste større opgave: Opførelsen af en ny hal plus lidt længere ude i fremtiden, måske et college i tilknytning til Rønde Idrætscenter. Foto: Lars Norman Thomsen

60 år: Røndes halinspektør har mod på mere

Per Kragh ser frem til mange flere år som chef for Rønde Idrætscenter, som står på tærsklen til at skulle opføre en ny hal

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Per Kragh runder de 60 søndag 26. maj, men det er blot en mærkedag på vejen for den driftige halinspektør i Rønde Idrætscenter.

Her startede han 1. august 2005 efter tre foregående år som chef i Molshallen i Knebel. I Rønde tiden har Per Kragh sammen med sine medarbejdere været i stand til at skabe fremdrift for en virksomhed, der lever fra tidlig morgen til sen aften på stort set alle ugens dage.

"Du kan ikke være halinspektør, hvis du ikke er indstillet på at kaste mange timer i dit arbejde, og det kræver i høj grad din families store opbakning. Her har jeg heldigvis været godt stillet, fordi min kone Anette og vores yngste datter Mette på 14 bakker mig flot op. De er begge selv meget interesseret i idræt og især badminton," siger Per Kragh.

Han har tre sønner, der alle er over de 30 fra et tidligere ægteskab.

Langå dreng

Per Kragh er født og opvokset i Langå, hvor idrætten på et meget tidligt tidspunkt fik tag i ham. Det blev badmintonsporten, der for alvor tændte og bragte ham mange glæder. Også som træner i flere klubber på både ungdoms- og seniorsiden.

Forskellige lederopgaver er det også blevet til i tidens løb for Per Kragh, der i sin civlie karriere startede med at blive uddannet i en tøjforretning i Randers. Siden ledede han i fem år en herretøjsforretning i Langå, før han høstede erfaring som selvstændig med salg af tøj, sports- og reklameartikler og sågar gardiner.

Det blev også til mere end 11 år hos Debel A/S i Randers, først som lagerchef og siden som salgskonsulent, før han tog springet til sin nuværende boldgade.

"Jeg har prøvet lidt af hvert og fået masser af erfaring, som jeg bruger i mit lederjob i dag, hvor ikke en dag er ens, og hvor du i løbet af en uge møder et hav af mennesker i alle aldre. Som halinspektør har du mange både praktiske og administrative opgaver, og så skal du være smidig og, hvad der er helt afgørende, være der for brugerne," siger Per Kragh.

Moderne idrætscenter

I Per Kraghs tid som halinspektør har Rønde Hallen udviklet sig til et moderne og tidssvarende idrætscenter med faciliteter af høj karat til både idræt og festlige begivenheder. Et moderne udbygget køkken og cafeteria signalerer, hvad Rønde Idrætscenter kan præstere på den store scene.

For nogle år siden fik VID Gymnasier Undervisningsministeriets godkendelse til at være hjemsted for en HHX-studentereksamen i Rønde med base i nybyggede lokaler til Rønde Idrætscenter.

"De unge sørger for, at der er liv i huset fra de tidlige morgentimer og til ud på eftermiddagen, hvor idrætten tager over. Det har været perfekt at få VID Gymnasier til Rønde," siger Per Kragh.

Ny hal undervejs

Næste projekt er i støbeskeen. Repræsentanter for Rønde Idrætscenters bestyrelse har i samarbejde med halinspektøren fået udarbejdet et forslag til en ny hal på langsiden af den nuværende.

"Vi er nu så langt, at designet er fastlagt og tegninger er udarbejdet, så nu skal der arbejdes med økonomien," afslører Per Kragh, der i samarbejde med repræsentanter for bestyrelsen skal præsentere projektet for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur i næste måned.

Han vil ikke sætte tal på økonomien endnu, men han vedgår gerne, at der er behov for en ny hal, der er fleksibel på alle måder.

"Vi taler om en multihal, hvor der er plads til både håndbold, fodbold og badminton, men også andre og mere moderne idrætsgrene," siger Per Kragh.

Han håber at være med hele vejen.

"Jeg tænker slet ikke på, hvornår jeg skal stoppe. Hvis bestyrelsen vil og mit helbred fortsætter med at være som nu, så er jeg klar til mange flere år i Rønde Idrætscenter," lover søndagens fødselar.

Publiceret 22 May 2019 11:30