Martin Jørgensen vender tilbage til hjemstavnen, hvor han slog sine folder i de helt unge år. Arkivfoto

Martin Jørgensen vender tilbage til hjemstavnen, hvor han slog sine folder i de helt unge år. Arkivfoto

Brødrene Jørgensen i godt selskab til fodboldfest

Thomas Gravesen er udtaget til bruttotruppen til Old Boys landsholdets kamp i Ryomgård

Af
Martin Schultz

RYOMGÅRD Det er udsigt til et opbud af kendte fodboldnavne, når Old Boys landsholdet fredag 31. maj kommer til Ryomgård for at spille en opvisningskamp mod Djursland All Stars som en hyldest til IF Midtdjurs’ mangeårige leder Jakob Olesen og brødrene Martin og Mads Jørgensen, som er vokset op i netop Ryomgård.

Mads Jørgensen nåede 'kun' en landskamp, men han opnåede til gengæld at blive dansk mester med Brøndby. Yngste Jørgensen er også med i bruttotruppen 31. maj. Foto: IFM Fodbolds annaler

Mads Jørgensen nåede 'kun' en landskamp, men han opnåede til gengæld at blive dansk mester med Brøndby. Yngste Jørgensen er også med i bruttotruppen 31. maj. Foto: IFM Fodbolds annaler

DBU har nu offentliggjort den bruttotrup på 21 spillere til kampen, som det endelige hold udtages af en uge før kick off. Desuden står det fast, at Old Boys landsholdets tekniske direktør Sepp Piontek deltager og vil holde et oplæg for IF Midtdjurs’ sponsorer inden kampen.

Som ventet er Martin og Mads Jørgensen med i truppen, og det ser ud til, at Martin Jørgensen på midtbanen kan få selskab af det tilbagevendte fodboldkoryfæ Thomas Gravesen, som er efterudtaget til truppen. Thomas Gravesens karriere gik fra Vejle B til så meriterende klubber som Hamburger SV, Everton og Real Madrid inden han som 32-årig i 2009 sluttede i Celtic. Dertil kom 66 landskampe og deltagelse i tre slutrunder.

Old Boys landsholdet spillede forrige fredag årets første kamp i Hedensted. Foran næsten 2.400 tilskuere vandt Old Boys landsholdet med blandt andet Thomas Gravesen, Martin Jørgensen og anfører Stig Tøfting på midtbanen med 4-1 over Hedensted IF.

EM-helt fra AGF

Blandt de øvrige udtagne fodboldkendisser er den tidligere Stenvad-dreng Steffen Rasmussen, som vogtede målet i AGF i 218 kampe fra 2002 til 2018, og den tidligere Randers FC spiller Michael Gravgaard, som siden fik en flot karriere i Viborg FF og FC København inden han tog til FC Nantes og Hamburger SV. Michael Gravgaard var forsvarsspiller, men scorede mange mål på grund af sit eminente hovedspil.

AGF er desuden repræsenteret ved Thomas Thorninger, Peter Graulund, Stig Tøfting, og en af heltene fra EM holdet i ’92, Flemming Povlsen. Andre jyske spillere er århusianeren Tommy Bechmann, målmaskinen fra Viborg FF Søren Frederiksen, højrekanten Jonas Kamper, som startede i Brøndby, men endte i Randers FC og Viborg FF, midtbaneslideren Hans Henrik Andreasen med en fortid i især Esbjerg fB og OB, og Henrik ”Mini” Rasmussen fra AaB.

Fra Sjælland er udtaget målmand Morten Cramer, Brøndby IF, forsvarsspillerne Per Nielsen, Brøndby IF, Søren Colding, Brøndby IF, Per Krøldrup, B 93, Daniel Jensen, B 93, og midtbanespilleren Michael ”Mio” Nielsen, KB. Desuden er udtaget Steen Nedergaard fra OB.

Farlig herre udtaget

Til Djursland All Stars holdet har arrangørerne i IF Midtdjurs nu udtaget de sidste to til truppen på 16 spillere, som kommer i kamp mod Old Boys landsholdet.

Til at supplere Martin Bytoft Laursen fra Auning IF på målmandsposten er udtaget Benjamin Sander Bendixen med en fortid i Vivild IF. Benjamin Sander Bendixen er stadig aktiv på barndomsklubben AC Norddjurs’ hold i Serie 3 og er engageret i klubbens ungdomsafdeling.

Sidste mand på i truppen er IF Midtdjurs profilen Arkii Malik, som gennem de seneste år har uddannet sig til pilot ved Aarhus Lufthavn og haft bopæl i Ryomgård. Han har under sin uddannelse været en særdeles målfarlig herre i IF Midtdjurs og er en spiller, som de aldrende landsholdskæmper skal holde godt øje med.

IF Midtdjurs’ seniortræner Jesper Bager skal stå i spidsen for Djursland All Stars holdet med hjælp fra sin daglige holdleder Klaus Fanø.

Publiceret 22 May 2019 18:00