Debat Syddjurs:

Vindmøller i et vindfattigt område

Af Ole Pank Jensen, Elholtvej 4, 8550 Ryomgård:

"Jeg har nylig læst VVM redegørelsen for de vindmøller, som Syddjurs mener skal placeres ved Kærende.

Ifølge den virker det for mig, som om Kommunen nærmest gør borgerne en tjeneste ved at stille tre 125 til 130 meter høje møller op i dette smukke område!

Kommunen har blandt 20 udpegede områder valgt det måske mest uegnede - nemlig Kærende!
Møllerne vil kunne ses langt omkring fra: Det vestlige Kolind, Skaresø, Mesballe, nordlige Ryomgård, Kragelund, Skoffergårdene, Nimtofte, Sundby, Attrup, Koed  ja selv på afstande op til 12- 15 km vil man kunne få "fornøjelse af udsigten plus gener fra støj og lys."

Området ved Kærende er ifølge alle vindkort et af de absolut mest "vinddøde områder" i hele Danmark, det ligger på kvote 20 til 25 m og ligger i læ fra skove. At man har fundet på at stille vindmøller op her virker højst besynderligt.

For at kompensere for manglende vind har man valgt en mølletype, som er bedst ved svage vindforhold, men som derfor naturligvis vil producere mindre strøm end andre typer ville kunne gøre.

På strækningen fra Auning til Grenå findes der ikke èn eneste vindmølle i en afstand inden for 5 km hverken nord eller syd for hovedvej A16!! Er det tilfældigt? Kunne der måske være en grund til det? Kunne det være dårlige vindforhold?

Vindmøller skal selvfølgelig placeres på havet eller i kystnære områder, hvor der er mest vind.
Hvorfor blev mølleområdet ved Ebeltoft, som var et af de 20 udpegede områder mon opgivet?
Se eventuelt www. Syddjurs.dk/vindmoelle."

Publiceret 08 December 2010 19:26