Messingblæsere spiller op i Svends Kælder

Borgerforeningen Mols inviterer til familieudflugt med madkurv

Af
Af Martin Schultz

Borgerforeningen Mols har tradition for en familieudflugt til Mols Bjerge hvert år i august.
Og selv om den nye festival Klassiske Koncerter – i Djurs og Mols i år tyvstartede med et Sing along arrangement for et par uger siden, så bliver det på søndag tid til igen at fatte madkurven og begive sig til den amfiteaterlignende lokalitet Svends Kælder i Mols Bjerge.
”I år kommer Skanderborg Brass Band og musicerer med herlig musik. Skanderborg Brass Band består af 25 musiker, der kommer fra hele Midtjylland. Der er en vis aldersspredning, og det er med til på samme tid at skabe både fornyelse og tradition,” siger formand for Borgerforeningen Mols, Jørgen Ørgård, Knebel.

Et alsidig orkester

Skanderborg Brass Band spiller adskillige koncerter året rundt.
”Det er lige fra marchture, torve- og kirkekoncerter, julemusik til nytårskoncerter med masser af gak og gøgl,” fortæller Jørgen Ørgård. Orkestret deltager også i adskillige koncertstævner, underholdningskonkurrencer og Danmarksmesterskaber.
Orkestrets dirigent er nordmanden Anders Farstad, som er vokset op i en hverdag med korpsmusik, jazz og klassisk musik. Han har taget sin uddannelse på musikkonservatorier i Norge, Sverige og Danmark.

Tag madkurven med

I dag er Anders Farstad bosat i Århus og arbejder som ”freelance” trompetist i flere af de danske militærorkestre og symfoniorkestre. Og så har Skanderborg Brass Band den store glæde, at han også finder tid til at være orkesterets faste dirigent.
”Medbring gerne egen madkurv og gør det til en rigtig familieudflugt. Øl, vin og vand kan købes på stedet,” siger Jørgen Ørgård.
I tilfælde af regnvejr flyttes arrangementet til Molsskolens festsal.

Koncerten finder sted søndag 21. august. Alle er velkomne. Entré er 50 kr. Medlemmer halv pris. Svends Kælder ligger i Mols Bjerge med indkørsel fra Lyngevej. Kan nemt nås til fods fra Knebel.

Publiceret 12 August 2011 08:00

SENESTE TV