Folk er vilde med høns i haven

De lokale hønseavlere har fokus på høns og selvforsyning på Åkjærsgård på Havens dag på søndag

Af
Af Martin Schultz

Høns er kommet i høj kurs og i mange haver har man i dag små hønsehold. Det glæder formand for Kolind og Omegns Fjerkræklub, Hans J. Bjerregaard. Han og andre hønseavlere står søndag klar på Plantecentret Åkjærsgård mellem Rønde og Thorsager.
”Her kan alle, som vil vide mere om høns, få klar besked. Temaet er ”selvforsyning”, og vi vil udstille nogle hønseracer,” siger Hans J. Bjerregaard.
Med blink i øjet advarer Hans J. Bjerregaard om, at en hobby som hønsehold er stærkt vanedannende.
”Der er mange fordele ved at have sin egne høns. Det er lige fra at man får sine egne æg, som smager bedre end dem man køber, til at hønsene leverer rigtig god organisk gødning til grøntsager, stauder, krukker og havehus,” siger Hans J. Bjerregaard.
Kolind og Omegns Fjerkræklub har oplevet en stor interesse i år fra folk, som gerne vil starte et hønsehold op.
”Det er folk både på landet og i byen, som vil have høns,” fortæller Hans J. Bjerregaard, som henover sommeren er blevet kimet ned af folk, som vil have høns.

Stadig tid til at få høns i hus

På Kolind og Omegns Fjerkræklubs informationsstand på Åkjærsgård kan interesserede både høre mere om hønsehold, se udvalgte racer og måske komme i kontakt med avlere, som kan levere de ønskede høns.
Selvom den mørke tid nærmer, sig er det et godt tidspunkt at anskaffe sig høns.
”Mange avlere har nu taget de høns fra, som de skal bruge fremover og derfor har de mange kyllinger til salg. Man kan sagtens nå at starte sit hønsehold op i år,” siger Hans J. Bjerregaard.

Havens dag Havens dag på Åkjærsgård, Smouenvej 19, 8410 Rønde, søndag 11. september kl. 10-16 Læs mere om arrangementet: www.racefjerkrae.dk/havensdag og www.havensdag.dk Læs mere om klubben: www.racefjerkrae.dk/kolind og www.racefjerkrae.dk

Publiceret 08 September 2011 15:39

SENESTE TV