Den nye færge mellem Aarhus, Mols og Samsø kommer til at ligne denne katamaranfærge.

Den nye færge mellem Aarhus, Mols og Samsø kommer til at ligne denne katamaranfærge.

Ny færge på vej fra Mols til Aarhus

En pendler- og turistfærge kan være klar til sejlads allerede til sommer med 20 minutters transporttid til centrum i Aarhus

Af
Af Martin Schultz

En personfærge i rutefart mellem Aarhus, Samsø og Skødshoved kan være en realitet allerede 1. juli 2012.

Det var budskabet fra initiativtageren til en kommende færgefart på Aarhusbugten, reder Povl Feddersen, på Borgerforeningen Mols' generalforsamling på restaurant Tinghulen i Knebel sidste torsdag.

Povl Feddersen har gennem ti år i rederiet Miniline drevet sejlads på Limfjorden på ruten Livø-Rønbjerg.

Han blev inddraget i den arbejdsgruppe under Syddjurs Kommunes Erhvervstænketank, som arbejder med ideen om at genoplive færgefarten på Aarhusbugten. Han blev i den grad bidt af ideen, at han i dag har investeret en halv mill. kr. i projektet og er manden, der skal få alle brikker til at falde på plads, for at det igen kan blive muligt at sejle mellem Aarhus og Skødshoved.

Billetpris på under en hund

På Borgerforeningens generalforsamling fremlagde Povl Feddersen planerne for driften og direktør for småskibsværftet Tuco Marine Group ApS i Fåborg, Jonas Pedersen, fortalte om værftets erfaringer med at fremstille katamaranfærger i kulfiber.

”Tanken er at der skal være syv daglige anløb og afgange mellem Skødshoved og Aarhus,” fortæller Povl Feddersen.

Afgangstiderne vil passe med at pendlere skal til og fra arbejde. Transporttiden bliver 20 minutter, og med en projekteret af- og pålæssningstid på fem minutter, kan færgen nå frem og tilbage mellem Aarhus og Mols på under en time.

”Færgen bliver 24 meter lang og kan rumme 130 personer og 25-30 cykler,” siger Povl Feddersen, som forventer at en almindelig tur/retur billet kommer til at koste 90 kr.

Anløb midt i centrum

Katamaranfærgen skal sejle hele året og kommer efter planen til at besejle Mårup på Samsø, Aarhus og Skødshoved i fast rutefart.

”I Aarhus er der mulighed for at vi kan lægge til i det inderste havnebassin ved Europaplads, så der vi er i overkommelig gå afstand til Busstationen, Strøget og Rådhuspladsen,” siger Povl Feddersen.

Til gengæld er katamaranfærgen for bred til at gå ind i havneindløbet til Skødshoved Bro Jollehavn.

”Færgen skal lægge til på ydersiden af den nordlige mole og så skal der lægges 30 meter flydemoler ud i forlængelse af den sydlige mole.”

Selvom finansieringen af den nye færgerute endnu ikke er på plads, er Tuco Marine Group i Fåborg gået i gang med at bygge en færge til det kommende rederi.

Direktør Jonas Pedersen bekræfter, at værftet kan være klar med en spritny katamaranfærge allerede til sommer.

Publiceret 09 February 2012 08:43

SENESTE TV