Finn Korsholm fra Mørke Handelsstandsforening (nummer to fra h.) ser Handel Syddjurs som det perfekte værn for det lokale butiksliv, når lukkeloven slår igennem for alvor 1. oktober 2012.

Finn Korsholm fra Mørke Handelsstandsforening (nummer to fra h.) ser Handel Syddjurs som det perfekte værn for det lokale butiksliv, når lukkeloven slår igennem for alvor 1. oktober 2012.

Lukkeloven er udfordringen

Handel Syddjurs er det perfekte fælles forum til at kæmpe kampen om de lokale kunder

Af
Af Lars Norman Thomsen

Liberaliseringen af lukkeloven er nu en realitet. Og den risikerer at ramme de små butikker og lokalsamfundene i de mindre byer. Her er der en frygt for, at handlen vil overgå til butikskæder og supermarkeder, der har større økonomiske muskler til at udnytte de frie åbningstider.

En reel udfordring for handelslivet i alle egne af Syddjurs, påpeger Finn Korsholm, Mørke Handelsstandsforening.

“Når lukkloven bortfalder fra 1. oktober 2012, bliver mange butikkers eksistens virkelig truet, fordi Randers Storcenter, Bruuns Galleri og Storcenter Nord er parate til at udnytte alle de nye åbningsdage til at trække kunderne fra oplandet ind til storbyen.”

Vi skal stå sammen

Storcentrene vil som lokkkende sirener fra den græske mytologi synge om slagkraftige tilbud, underholdning, gratis børneposer, billige familiemenuer, og jeg skal komme efter dig.

“Alle typer butikker i oplandsbyer som Hornslet, Rønde, Kolind, Ryomgård Ebeltoft, Nimtofte, Mørke og Thorsager og mange andre vil blive ramt af lokketonerne, som fyres af under dække af at være markedsføringtiltag,” siger Finn Korsholm.

“Købmanden” fra Mørke gider ikke at lege grædekone, men opfordrer i stedet til, at handelslivet i Syddjurs nu bruger Handel Syddjurs til på offensiv vis at fortælle kunderne, hvad butikkerne kan i samlet flok.

Hjælp til selvhjælp at handle lokalt

“Med Handel Syddjurs har vi musklerne til at markedsføre alle de fordele, som kunderne opnår ved at handle lokalt,” siger Korsholm, og nævner: gratis parkering, sparet benzin, service, lokalkendskab, nærhed og tiden.

“Tiden er blevet det mest kostbare for os alle sammen, og ikke mindst for børnefamilierne er tiden blevet en knap faktor. Det skal vi udnytte positivt.”

“Hjælp til selvhjælp for kunderne er og må være at købe så meget lokalt som overhovedet muligt, og ikke mindst styrke lokalsamfundet, så skoler, institutioner, og lokale butikker forbliver og eksisterer i nærområdet den dag man forhåbentlig opnår at blive ældre og måske ikke selv er i stand til at køre bil.”

Der er ikke noget at rafle om, ifølge Korsholm, og han har sloganet parat: “Brug butikken, medens du er frisk og ung, så er den der også, når bliver gammel og tung.”

- Fra den 1. oktober 2012 ophæves alle lukketidsregler. - Dog skal butikkerne fortsat holde lukket på helligdage, grundlovsdag, juleaftensdag og på nytårsaftensdag efter klokken 15. - Butikker, der tjener under 32,2 millioner kroner om året, får mulighed for også at holde åbent på lukkedage.

Publiceret 23 May 2012 23:27