Mathias Carl Klokke??r kunne ikke få en kassekredit, men Sparekassens Kronjyllands tidligere lokaler på hovedgaden i Mørke huser nu Klokkers Sejl og Kalecher. Foto: Lars Norman Thomsen.

Mathias Carl Klokke??r kunne ikke få en kassekredit, men Sparekassens Kronjyllands tidligere lokaler på hovedgaden i Mørke huser nu Klokkers Sejl og Kalecher. Foto: Lars Norman Thomsen.

Fra klingende mønt til symaskinelyd

Sparekassens gamle lokaler i Mørke har fået vind i sejlene igen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Symaskinen snurrer, og den store sejldug folder sig ud på arbejdsbordet.
34-årige Mathias Carl Klokker har god plads at gebærde sig på i Sparekassen Kronjyllands tidligere lokaler, 150 kvadratmeter, på Hovedgaden i Mørke. Herfra driver han nu sin enmandsforretning, Klokkers Sejl og Kalecher, der som navnet antyder producerer og reparerer sejl og kalecher til bådfolket i de djurslandske havne med afstikkere til Aarhus og Randers.

Fra kælder til butik

Mathias Carl Klokker er uddannet sejlmager og stammer egentlig fra Lemvig, men familien slog rod i Mørke for godt seks år siden efter at have rundet Sjælland og Hillerød, hvor uddannelsen kom i hus.
Efter en periode som ansat hos en sejlmager i Egå valgte Mathias Carl Klokker at skifte branche. Det blev til tre år hos Gardin Lis, før det gamle fag begyndte at trække i ham igen.
"I første omgang startede jeg for to år siden hjemme i kælderen, da jeg begyndte at få henvendelser fra forskellige private bådejere," fortæller Mathias Carl Klokker.
"Det foregik sideløbende med, at jeg arbejdede hos Gardin Lis. Hun accepterede det fuldt ud, og det var pænt af hende. I marts 2014 besluttede jeg mig for at satse udelukkende på at være sejlmager."

Travlt forår

Branchen er i høj grad sæsonbetonet. Fra februar til august er der knald på, og det har det også været hos Klokkers Sejl og Kalecher.
"Jeg er blevet positivt overrasket over, hvor travlt jeg havde det i højsæsonen. Klokken blev jævnligt et om natten, før jeg slukkede for symaskinen," fortæller Mathias Carl Klokker.
Placeringen i Mørke gør det nemt for ham at køre ud til de mange lokale havnemiljøer: Nappedam, Ebeltoft, Grenaa, Bønnerup, Randers og Aarhus.
"Der er tale om meget individuelle opgaver, og derfor mødes jeg næsten altid med kunden på båden, for det arbejde, jeg skal udføre, kræver meget præcise mål."

Ingen kassekredit

Selv om han holder til i en tidligere sparekasse, var det ikke ligefrem fordi, at banksektoren stod i kø for at hjælpe den unge iværksætter i gang med at starte egen virksomhed.
"Der var lukket for en kassekredit, så jeg kører på overskud, og det er også muligt, fordi højsæsonen har været så god," siger Mathias Carl Klokker, der selv har sejlet meget.
I 2000 sejlede han således ud i et halvt år med skoleskibet Georg Stage, og denne tur overbeviste ham om, at han skulle være noget, der snerpede hen ad det maritime.
"Jeg var rundt om både styrmand og maskinmester, før jeg besluttede mig for at blive sejlmager. De to andre uddannelser blev for teoretiske for mig."

Publiceret 09 October 2014 12:30

SENESTE TV