Molskroens nye køkkenchef Søren Villadsen. Pressefoto

Molskroens nye køkkenchef Søren Villadsen. Pressefoto

Femmøller:

Ny køkkenchef afløser Michel Michaud på Molskroen

Stjernekokken Steffen Villadsen fra Michelinrestauranten Den Røde Cottage i Klampenborg er ny køkkenchef på Molskroen,

Af
Af Martin Schultz

En ny ambitiøs kok tager over som køkkenchef på Molskroen i Femmøller Strand.
Ny mand i spidsen for lokalområdets gastronomiske højborg er Søren Villadsen, som tidligere har været souschef på Jørgensens Hotel i København, køkkenchef for Sjette Frederiks Kro i Aarhus, og senest køkkenchef for Den Røde Cottage i Klampenborg nord for København, som har modtaget en Michelinstjerne de sidste fire år. 
Søren Villadsen afløser stjernekokken Michel Michaud, som efter små to år på Mols ønsker at vende tilbage til Skagen og finde tid til nye projekter.
Michel Michaud kom til Mols fra Ruths Hotel i Skagen i foråret 2014 for at stå i spidsen for Brasseriet på Molskroen Strandhotel, som stedets ejere Vivi og Henrik Frederiksen havde omdannet den tidligere Hotel Vægtergården til.
Senere fik Michel Michaud også ansvaret for gastronomien på Molskroen, efter at en anden stjernekok, Wassim Hallal havde opgivet forpagtningen af Molskroen for at hellige sig Frederikshøj Kro i Aarhus.

Lokale urter og rødder på menuen

Steffens Villadsens ambition for Molskroen er at hylde de kendte klassiske tilberedninger og det gode håndværk.
Samtidig ønsker han at videreudvikle stedets høje gastronomiske niveau ved at tilføre et mere moderne udtryk til menukortet.
Steffen Villadsen vil blandt andet etablere samarbejde med lokale leverandører om at få lokale fødevarer på tallerkenen.
”Vi ønsker at give vores gæster smagsoplevelser, der er forankret i lokale råvarer gennem et tæt samarbejde med lokale producenter. Vi skal bruge den skønne natur, der er lige omkring os her på Mols. Vi skal samle og sylte vilde urter og rødder, udvikle nye smage og være dygtige håndværkere – men samtidig skal vi forholde os kritisk over for det, som vi serverer for vores gæster,” siger Steffen Villadsen.
”Der skal være mening med tingene. Vi skal ikke bare være smarte og trendy i vores serveringer.”

Klar til sæsonstart 18. marts

Steffen Villadsen når lige at blive kendt med Molskroens arbejdsgange inden vinterlukningen fra 2. januar og frem til den 18. marts.
I denne periode får han travlt med både at være en del af køkkenet på Molskroens Strandhotel, lære nærområdet at kende, samt etablere samarbejde med stedets mange gode leverandører, så Molskroen kan blive klar til sæsonstart i marts med nye á la carte retter og sæsonmenuer.

Stjernekokken Michel Michaud rejser fra Mols til Skagen for at hellige sig nye projekter. Arkivfoto: Martin Schultz

Stjernekokken Michel Michaud rejser fra Mols til Skagen for at hellige sig nye projekter. Arkivfoto: Martin Schultz

Publiceret 04 December 2015 11:20

SENESTE TV