Arkivfoto.

Arkivfoto.

Debat Syddjurs:

Kalø Slotsruin - manglende respekt for vores kulturarv

Af Torsten Serritzlew-Petersen, Baunevænget 4, 8410 Rønde:

"Simpelthen en skandale. Ja, jeg taler om trappebyggeriet i Kalø Slotsruin.  Rent æstetisk er det kort sagt grimt. Hvad skal man med en udsigt, der er få meter højere end fra en i forvejen god udsigtsplads? 
Nu har jeg været der flere gange og bliver mere og mere deprimeret af den vandalisme, der har fundet sted.  Står man ved Thyrahytten og kikker over mod ruinen, ser man nu kun en kasse.  Førhen kunne man se glughullerne og den karakteristiske silhouet, der er i overkanten af muren.  Den er nu pist væk. 

Og hvorfor lave udsigtspladser, der springer ud fra muren?  En skændsel - manglende respekt for vores kulturarv.  Hvor er Nationalmuseet mon henne i denne tragedie? 

Jeg er godt klar over, at man af prestigemæssige grunde ikke kan fjerne trappen med det samme, men må lade gå nogle år.  Skal vi sige 5 år må være passende.  Så Danmark kan få sit gamle slot tilbage i 2021.

PS:  Ligesom de 2 love, der omhandler folkeskolen og lærernes arbejdsvilkår også vil have en begrænset levetid i deres fulde omfang - forhåbentlig inden folkeskolen er helt sønderknust af forblødning."

Publiceret 11 February 2016 14:20

SENESTE TV