Debat:

Tirstrup Lufthavn - start med at få varer på hylderne

Af Johannes Abildtrup, Ekkodalen 21, 8400 Ebeltoft:

"Klap nu først hesten og undersøg først om ”isen kan bære”, inden der kastes nye skatteborgermillioner af sted efter de mange millioner, skatteborgerne allerede har betalt til de mange årlige millionunderskud i lufthavnen ved Danmarks næststørste by.

Måske er tiden allerede forpasset på grund af politikernes manglende handlingskraft og manglende visioner.
Den nuværende kapacitet i lufthavnen er stor nok til en betydelig udvidelse af passagertallet, men der skal - som mange gange tidligere påtalt - være ”varer på hylderne”, og det er langt vigtigere end nye faciliteter.

Der kommer ikke flere kunder i butikken, selv om der bygges ud for millioner, hvis der ikke er ”varer på hylderne”
Så derfor: Kom nu i arbejdstøjet.

Ansæt en professionel ledelse – med henblik på at skaffe nye destinationer til konkurrencedygtige priser – og sørg for nødvendig promotion ligesom landsbylufthavnen Billund, som løbende har TV reklamer og helsides annoncer – men først skal der ”varer på hylderne” – nye destinationer til konkurrencedygtige priser.

Der må naturligvis ligge klare planer for udvikling af Lufthavnen, og en finansieringsplan, således at den omgående kan iværksættes, såfremt kapacitetsgrænsen nærmer sig for Lufthavnen, men tænk hvis tiden er forpasset, og der er postet nye skatteborgermillioner i Lufthavnen. Mon ikke skatteborgerne i de tre resterende kommuner har nået smertegrænsen for deltagelse i Lufthavnens mange årige millionunderskud.

Som det er nu, er det formentlig mest offentlig ansatte, som ikke selv betaler rejsen, og for hvem en for dyr og tidskrævende omvej over København er helt uden betydning - som er Lufthavnens største nuværende kundekreds. Os, som selv sakl betale rejsen, finder andre veje.

Eks: jeg rejser til Malta i marts måned:
Ingen konkurrencedygtige afgange fra Danmarks næststørste bys lufthavn! Og så er Aarhus kulturhovedstad i år. Pinligt at mange rejsende skal benytte andre lufthavne.
Direkte fly fra Aalborg og landsbylufthavnen i Billund til Malta til meget konkurrencedygtige priser."

Publiceret 10 January 2017 20:43

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.