Dansens Dag:

Dans Dig glad med dansere fra hele Djurland

10-12 dansegrupper deltager i Dansens Dag i Rønde Idrætscenter

Af
Af Martin Schultz

Mange mennesker kan ikke lade være med at danse, og måske derfor er mottoet “Dans dig glad”, når Dansens Dag 2017 fejres i Rønde Idrætscenter mandag 24. april. Igen i år vil 10-12 forskellige dansegrupper deltage med hver deres danse.
Dansens Dag er en god tradition på Djursland, og i Syddjurs blev Dansens Dag første gang afholdt i 2009 på Hotellet i Rønde. I de senere år er arrangementet blev holdt i Rønde Idrætscenter.
”Her er arrangementet vokset år for år, og sidste år kunne vi fylde den lille hal, og den er også rammen om dansen i år,” fortæller Jette Nitzsch fra Dansens Dag Syddjurs.

Danseglæde og motion

Danseholdene kommer fra hele Djursland og formålet med Dansens Dag er at gøre opmærksom på de mange forskellige genrer, man kan vælge at deltage i, og opleve både danseglæde og få god motion.
”Vi byder velkommen kl. 19.00 og præsenterer dansehold fra blandt andet Bekker Dans, seniordans, modern squaredance, linedance med Happy Boots, sigøjnerdans, folkedans med "levende" musik, showdance fra KPI, og finalen er med De Orientalske Dansere.
Nogle af holdene inviterer alle, der har lyst, med til at deltage i fællesdans, og festlighederne slutter kl. ca. 21.00.

FAKTA

Dansens Dag

Mandag 24. april kl. 19.00
I Rønde Idrætscenter
Entre 20 kr. Alle er velkomne

Publiceret 18 April 2017 10:57

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.