Djursland:

24 elever på studietur til solrige Milano

24 unge fra henholdsvis Syddjurs Ungdomsskole og UngNorddjurs var i påsken på 6 dages studietur til den italienske kultur- og modeby Milano.

Af
Af Martin Schultz

Der  var afgang tirsdag aften kl. 23.00 fra Rønde mod Hamborg, da 24 unge fra Djursland for at rejse med fly til Milano.
De første tre dage bød på en lille ungdomsudveksling med italienske unge fra byen Tortona – som ligger ca. 1 times kørsel syd fra Milano.
Den første dag var fyldt med aktive workshops og icebreakers, for at få rystet de unge sammen. Dag 2 bød på en dagstur til havnebyen Genoa, som huser Italiens største industrihavn, og er hjemsted for Italiens ældste aktive fodboldklub Genoa C.F.C.

Duomo Kirken, Milano. Gruppebillede. Privatfoto

Duomo Kirken, Milano. Gruppebillede. Privatfoto

Fodbold mellem danske og italienske hold

Om fredagen var der fra morgenstunden sportsworkshops på byens tekniske skole, hvor der efter middag var arrangeret fodboldturnering mellem danske og italienske hold.
Efter 4 sejre, én uafgjort og 4 nederlag skulle turneringen afgøres på straffespark, som Danmark vandt med 7-5. Om aftenen var der kulturaften, med pizza, musik og aktiviteter i byens Youth Center på toppen af Tortona.
Kort før midnat blev den danske gruppe hentet med bus, da de lørdag middag skulle deltage i festlighederne på San Siro Stadion, hvor storklubberne Inter FC og AC Milan skulle mødes i den italienske Serie A.
Der blev scoret fire gange – to af hvert hold – hvilket gav den helt rigtige og intense ”italienske fodbold stemning”, som der hjemmefra var håbet på.

San Siro Stadion, Milano – Liv (i grå trøje) er ved at købe supporter-merchandise. Privatfoto

San Siro Stadion, Milano – Liv (i grå trøje) er ved at købe supporter-merchandise. Privatfoto

Sightseeing i Milano

Resten af lørdagen samt søndag og mandag, blev tilbragt med sightseeing til blandt andet Piazza Duomo, Sforza Borgen og Scala blandt storbyens kulturelle seværdigheder.
En flok trætte, men tilfredse, unge samt medarbejdere vendte natten til tirsdag hjem med bagagen fuld af nye kammerater og fantastiske oplevelser.

Genoa – Kim og Tobias fra Ebeltoft. Privatfoto

Genoa – Kim og Tobias fra Ebeltoft. Privatfoto

Genoa - Anna og Liv. Privatfoto

Genoa - Anna og Liv. Privatfoto

Genoa, havnen - gruppebillede. Privatfoto

Genoa, havnen - gruppebillede. Privatfoto

Tortona, Marconi stadion – fra venstre (som står op): Tobias, Rasmus, Anna, Xenia og Thomas (rød kasket). Privatfoto

Tortona, Marconi stadion – fra venstre (som står op): Tobias, Rasmus, Anna, Xenia og Thomas (rød kasket). Privatfoto

Publiceret 20 April 2017 12:52

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.