Faglighed:

KC og Marienhoffskolen meget fortrøstningsfulde

De to skoler føler det ikke stigmatiserende at optræde på ministeriets liste

Af
Af Lars Norman Thomsen

Bent Bystrup, konstitueret skoleleder på Kolind Centralskole, og Birger Graversen, viceskoleleder på Marienhoffskolen, går ikke i panik over, at de to Syddjurs skoler står opført blandt de 120 skoler landet over, som Undervisningsministeren med sit initiativ forsøger at motivere til at løfte fagligheden, så ældste årgang får bedre eksamenskarakterer i fagene dansk og matematik.

“Det er selvfølgelig træls at stå på listen, fordi det er så tilfældigt, som det er,” siger Birger Graversen.

“Mange faktorer er jo afgørende for, hvor godt en årgang klarer sig til eksamen, og årgangene er jo meget forskellige. Det er ikke mange år siden, at vores 9. årgang havde det højeste karaktergennemsnit af samtlige afgangsklasser i dansk.”

Arbejder hårdt hver dag

Bent Bystrup er på linje med sin kollega på Marienhoffskolen.

“Stigmatiserende at stå på listen...nej, sådan har jeg slet ikke tænkt på det,” siger Bent Bystrup.

“Ledelse og medarbejdere arbejder hver dag seriøst og hårdt på at gøre vores børn og unge dygtigere, så vi føler os ikke ramt.”

Bent Bystrup understreger ligesom Birger Graversen, at datagrundlaget, de seneste tre års eksamensresultater, er for usikkert til at konkludere, om der er en tendens til, at fagligheden er for svag på Kolind Centralskole.

“Det er meget usikkert, men vi er klar på at deltage i ministerens forsøg på at give fagligheden et løft og tage ved lære af den vejledning, som Undervisningsministeriets eksperter kan levere på de regionsmøder, som der er berammet,” siger Bent Bystrup.

Følger der ressourcer med?

Både Birger Graversen og Bent Bystrup er spændt på at høre fra skolechefen, om der følger yderligere ressourcer med fra forvaltningen, når de to skoler har sagt ja til at deltage.

“Pengene fra ministeren kommer jo kun til udbetaling, hvis vi kan leve op til de opstillede krav, men det vil det være rart at vide, om vores deltagelse kaster flere penge af sig fra Syddjurs Kommune forlods,” lyder det næsten samstemmende fra begge skoleledere.

Publiceret 18 May 2017 18:30

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV