Mange sejlbåde i havnen åbnede op for nye gæster. Foto: Lone Bolther Rubin

Mange sejlbåde i havnen åbnede op for nye gæster. Foto: Lone Bolther Rubin

Havnens Dag:

Aktiv dag på havnen i Ebeltoft

Store og små fik mulighed for at prøve forskellige aktiviteter på og ved vandet. Det følges op af en række gratis aktiviteter hen over hele sommerhalvåret

Havnens Dag 2017 i lørdags blev en stor succes i Ebeltoft med masser af gæster, sjove aktiviteter og hygge. Solen spillede med på legen - ret heldigt i forhold til vejret både før og efter.
"Der var stort set ikke tid til pause for de aktiviteter, som de mange forskellige foreninger tilbød på dagen," fortæller Lone Bolther Rubin, der er tovholder for Vild med Vand Ebeltoft, der står bag Havnens Dag.
I fiskerihavnen blev der fanget 22 fladfisk i Ålekvasen Rigmors dam til stor begejstring for de børn, der fiskede dem op. Fiskene blev flået og formentlig konsumeret samme aften. På biblioteket var der gang i maleværksted og fluebinderi, mens Havhaven Ebeltoft Vig stod lige udenfor og grillede muslinger til de mange forbipasserende.

Børn og unge på undervandssafari

I Skudehavnen oplevede flere både voksne og børn for første gang at få en rorpind i hånden og styre en jolle eller en lille kølbåd sikkert i selskab med garvede sejlere og instruktører. Der var også god lejlighed til at blive våd. Et par voksne gæster kæntrede under stor morskab i zoom-jollerne.
I den anden ende af havnen lå børn med rumpen i vejret og fiskede krabber, mens andre mere eller mindre frivilligt hoppede af Stand Up Paddle brædderne sikkert iklædt svømmevest og våddragt.
Nationalparken Mols Bjerge kom med en trailer fuld af våddragter, snorkler og masker, så en række børn og unge kunne tage på undervandssafari.
"Der var også mulighed for, at de voksne kunne få en våddragt, men det er desværre ikke så let at overtale dem, som det er at få børnene med på det," fortæller Lone Bolther Rubin.
Målet med Havnens Dag er at give folk mulighed for at prøve nogle forskellige aktiviteter på og ved vandet. Det følges op af en række gratis aktiviteter hen over hele sommerhalvåret. Blandt andet kan man få en venskabsbåd. Følg med i programmet på www.vildmedvand.dk/ebeltoft.

Hygge og smagsprøver hos Havhaven Ebeltoft Vig i Ebeltoft Skudehavn. Foto: Lone Bolther Rubin

Hygge og smagsprøver hos Havhaven Ebeltoft Vig i Ebeltoft Skudehavn. Foto: Lone Bolther Rubin

To piger står klar til undervandssafari. Foto: Lone Bolther Rubin

To piger står klar til undervandssafari. Foto: Lone Bolther Rubin

Det var let at blive våd på de sjove Stand Up Paddle Boards. Foto: Lone Bolther Rubin

Det var let at blive våd på de sjove Stand Up Paddle Boards. Foto: Lone Bolther Rubin

FAKTA

Havnens Dag
• Bag Havnens Dag i Ebeltoft stod: Ålekvasen Rigmor, Syddjurs Bibliotek, Havhaven Ebeltoft Vig, Sejlklubben Ebeltoft Vig, Ebeltoft Sportsdykkerklub, Ebeltoft Skudehavn, Nationalpark Mols Bjerge, Foreningen til Langtursejladsens Fremme. Arrangementet er støttet af Vild med Vand, Syddjurs Kommune og Svaneglas.
• Sidste år var Havnens Dag besøgt af ca. 60.000 tusinde danskere på landsplan – det er nu overgået med cirka 100.000 gæster i 2017 på 83 forskellige havne. Cirka 500 besøgte havnen i Ebeltoft.
• I 2018 holdes igen Havnens Dag søndag den 10. juni.
• Havnens Dag er en del af projekt Vild med Vand, som er skabt af Foreningen for Lystbådehavne I Danmark og Dansk Sejlunion. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Publiceret 16 June 2017 07:31

SENESTE TV