KV17 - debat:

Ud med arrogante Molslinjen og ind med en ny aktør

Af Per Dalgaard (DF), spidskandidat til kommunalvalget Syddjurs Kommune:

"Der har gennem de sidste måneder, i de lokale aviser på Djursland, været skrevet en del om det meget uheldige for borgere på Djursland, at Molslinjen har reduceret antal afgange med færgen fra Ebeltoft.
Undskyldningen er, at en færges motor skal repareres. Det kan ske for ethvert rederi. Men at dirigere kunder til Ebeltoft i stedet for at fastholde den meget trængte og dårlige til- og frakørsel i Aarhus vil kommunikationschef Jesper Maack fra Molslinjen ikke acceptere som en god ide.
Det er en god forretning at sejle fra Aarhus, hvor deres hovedbase er, og hvor der kan afhjælpes flest mennesker, siger Jesper Maack.
Det har han ret i. Afhjælpe flest mennesker, som proppes ind på et overfyldt bildæk, hvor man, sidst vi sejlede fra Aarhus, ikke kunne komme ud af døren i den ene side, men måtte kravle over på det andet sæde for at komme ud af bilen.
Det fremmer heller ikke kundetilslutningen til Ebeltoftgrundlaget, når der er så få afgange derfra. Det er vist på tide, at en anden aktør tilbyder en anden færgesejlads fra Ebeltoft med mange flere afgange.
Det vil helt sikkert blive en succes, idet til- og frakørslen i Ebeltoft er betydelig bedre end på det overfyldte havneareal i Aarhus. Og så er de fleste af de folk, der fremover skal bo i Aarhus Ø slet ikke flyttet ind endnu. Når alle disse mennesker skal til og fra arbejde i deres biler, bliver der endnu mere kaos i dette trængte område af Aarhus.

Et andet forhold, som underligt nok ikke har været nævnt i de mange indlæg er, at den prispolitik, Molslinjen fører, mildt sagt er noget kræmmeragtig.
Her i familien er vi ofte på besøg hos vore børn, som bor i København-området. Dertil benytter vi altid færgerne. Vi er til tider også udsat for at have behov for at ændre et afgangstidspunkt.
Det kan gøres via nettet. Ganske fint når systemet virker. Men det koster 75 kroner i gebyr for hver ændring. Også selv om der ikke er en eneste Molslinje-ansat involveret.
Det er lige lovlig groft. Skal man så dertil yderligere have ændret sin ændrede afgang en gang til, koster det to gange 75 kroner Altså 150 kroner plus en muligvis dyrere billet til den ændrede afgang.
Er den nye afgangsbillet billigere, er der ingen kompensation på de 75 kroner. Det er simpelthen lige lovlig smart. Denne urimelige prispolitik har vi klaget over via mail til Molslinjen for ca. 5 måneder siden uden at få svar.
Således kan det konkluderes, at dette monopol virker på den mest utiltalende måde for kunderne.
Det er virkelig på tide med en anden færgeaktør fra den A/S Storebælt ejede færgehavn. Det vil en politiker i Syddjurs Kommune støtte fuldt ud, kan jeg berolige en lærer, der i et læserindlæg mener, at politikerne bliver betalt for blot at se til.
Det er forkert. Således kan en ny aktør forvente fuld støtte fra det lokale Dansk Folkepartis politiske niveau, og jeg er sikker på at det også gælder fra Dansk Folkeparti på Christiansborg." 

Publiceret 15 July 2017 10:45

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.