KV17 - debat Syddjurs:

Cykelsti hurtigst muligt på strækningen Rosenholm Slot - Hornslet

Af Ole S. Hansen, kandidat til KV17 for Socialdemokratiet i Syddjurs:

Igennem de seneste år har der været alvorlige ulykker på strækningen mellem Rosenholm Slot og Hornslet.
Den seneste foregik forleden, en tidlig morgen, hvor en cyklist blev påkørt bagfra. Han fik knust sin kæbe og måtte gennemgå operation, men kommer sig heldigvis.

Vi er mange, der undlader at cykle på strækningen, den er simpelthen for farlig. Der er massiv pendlertrafik fra det nordlige Djursland og meget tung lastbiltrafik. Dette kombineret med en relativ smal vej uden meget rabat betyder, at man som blød trafikant er meget udsat. Skal to biler passere, er der ikke plads til en cykel også.

Jeg er klar over, at der findes strækninger i kommunen, hvor der er et højt trafiktryk og brug for cykelsti eller andre trafikforanstaltninger. Ligesom at skoleveje naturligvis skal have høj prioritet. Men jeg vil alligevel opfordre til, at det nuværende byråd indarbejder denne udgift i budgettet for 2018.

Det drejer sig om en strækning på 1,3 km og med et tilskud fra den statslige cykelpulje (40 pct. af den samlede udgift) kommer udgiften til en cykelsti formentlig ikke til at overstige 1 mio. kr.

Der er mange vægtige grunde til at etablere cykelstier. Det fremmer sundheden og giver familier mulighed for at bo på landet i de mindre byer uden at skulle anskaffe sig bil nr. to, fordi familiemedlemmerne i stedet kan cykle.

Derudover vil et udbygget net af cykelstier stimulere en hastigt voksende cykelturisme. Det vigtigste er dog for mig de personlige omkostninger, som trafikofrene og deres familier udsættes for. Dem skal vi gøre alt for at undgå. En ulykke er en for meget.

Jeg kan dokumentere, at der ud over de voldsomme ulykker, som er blevet registreret af politiet, har været flere situationer, hvor cyklister har været meget tæt en på en påkørsel på strækningen. Derfor skal der gøres noget nu. Det er ansvarlig politik.

Jeg vil følge denne sag tæt, uanset om jeg er så heldig at modtage valg til byrådet den 21. november." 


Publiceret 13 September 2017 08:00

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.