Debat:

Mærkværdige ytringer fra en højskoleforstander

Af Per Dalgaard (DF), spidskandidat til KV17:

“Forstanderen på Kalø Højskole, Søren Iversen, havde et indlæg i Adresseavisen 12. september hvor han beskriver, hvordan han følte sig meget pikeret over, at da han 1. september skulle på job på højskolen, blev mødt af et stort politiopbud, blå blink, politibiler i stort antal, en mandskabsvogn og politihunde, som gjorde hans adgang til sin bygning og kontor besværlig.
Læs også: Debat: En politiopgave at beskytte Flemming Rose - men hvem skal betale?
Han fik at vide, at skolen havde lejet auditoriet ud til en landbrugsfaglig forening, som havde 'den frækhed' at hyre en foredragsholder ved navn Flemming Rose. Ham der i sin tid i 2006 var kulturredaktør på Jyllands Posten, netop på det tidspunkt hvor JP bragte Muhammed tegningerne. Til stor forargelse for nogle, specielt hos syrerne, som derfor valgte at brænde vores ambassade i Damaskus af.
Både Søren Iversen og andre personaler på stedet havde det svært og blev åbenbart mere og mere irriteret over dette store opbud af politi. Søren Iversen kan dog godt forstå, at folk skal beskyttes, hvis de har et sådant behov, men at det offentlige skal betale for denne beskyttelse, falder ham for brystet. Han mener, at politiet skal kunne udskrive en faktura til de, der entrerer med en person der tydeligvis er et terrormål, og derfor kræver beskyttelse.
Søren Iversens reaktion er derfor, at højskolen aldrig mere vil leje deres lokaler ud til sådanne arrangementer. Gad vide, om det også gælder, hvor medlemmer af Dansk Folkeparti deltager, hvoraf nogle også har politibeskyttelse.
Skulle dette faktura-princip gennemføres fuldt ud, skal de mange fodboldklubber til at finde den store tegnebog frem, når de møder modstandere i givne fodboldkampe. Her er der virkelig sat ressourcer ind, både med politi og vagtværn ansat af idrætsparker for at holde klubbernes fanskare fra at destruere endnu mere, end de gør i forvejen.

Men det undrer mig meget, at en højskoleforstander ikke forholder sig til det helt groteske i, at vi i Danmark er nået så langt ud af voldens spiral, at kunstnere, tegnere, politikere, forfattere osv. ikke mere kan fungere fredeligt i vores samfund uden, at de skal beskyttes 24 timer i døgnet af politi og PET. Dette groteske forhold ligger slet ikke i den gode forstanders tankesæt. Kun at hans skole og arbejdsplads skal være tilgængelig. Det er virkelig meget besynderligt.

Jeg troede faktisk, at de elever fra andre lande som kommer på skolen, også skulle lære lidt om, hvordan man opbygger et samfund, der er værd at leve i, og at beskytte folk mod terrorangreb, desværre er blevet et led i at få samfundet til at fungere. Men jeg tager nok fejl.”

Publiceret 13 September 2017 09:00

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.