Marked:

Hjorddrengene handlede for 127. gang i Kolind

Af
Af Simon Carlson

Vejrudsigten så ikke alt for lovende ud forud for dette års Hjorddrengenes Marked i Kolind, men det er ikke for ingenting, at markedet i 2017 kan notere sit 127. år, og derfor stopper en lille smule regn da heller ikke de lokale ildsjæle eller de trofaste kræmmere. 
Allerede fra klokken 6.30 var de første begyndt at arrangere deres stande, mens tovholder på markedet Tage Mogensen var rundt og hjælpe til overalt, så Hjorddrengene kunne begynde at handle klokken 9. 
"Ja, jeg fik godt nok et par opkald i morges fra nogen, der pludselig skulle til tandlæge eller havde fået ondt i skulderen, men vi klarer den nok. Jeg har tilbud nogle stykker, at de kan få en stand i Byhallen i stedet for ude, så de kan komme lidt i læ," lyder det med et smil fra Tage Mogensen.

Liv i byen

Op igennem byen er der da også masser af liv med telte og boder, mens der den ene veteranbil efter den anden pryder gadebilledet. 
Her har Alfred Dengsø blandt andet fundet vej med sin gamle Citroën HY ladvogn. 
"Jeg synes, det er enormt vigtigt, at vi bliver ved med at støtte op om de ting, der giver liv i byen. Ellers dør vi ud. Jeg har taget den bilen med for at vise lidt anderledes, og så er det bare hyggeligt, når folk kommer hen og spørger til den, og vi får en snak om biler og gamle dage," forklarer Alfred Mogensen.
 

De gamle dage kender Gunnar Andersen alt til. Frugthandleren foran Byhallen er kommet på Hjorddrengenes Marked de seneste 48 år, og det er der en ganske enkelt grund til.
"Jamen, jeg kan ikke lade være," siger Gunnar Andersen.
"Jeg har lovet kunderne, at jeg bliver ved, til jeg er 97 år. Så tager jeg et sabbatår, og så kommer jeg tilbage igen året efter med billige æbler," griner frugthandleren, der lige nu er 'sidst i 80'erne'.
Hjorddrengenes Marked fortsætter til klokken 17 i dag onsdag.
Du kan se masser af billeder fra dagens marked i foto-galleriet herunder.  

Publiceret 13 September 2017 12:44

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.