RV17:

Opbakningen er nu total til Marianne Kirkegaard

Et samlet Venstre på Djursland står nu bag Marianne Kirkegaard som kandidat til Regionsrådet

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det er nu en kendsgerning, at Venstre på Djursland stiller med en fælles kandidat til Regionsrådsvalget, der afvikles samme dag som kommunalvalget, tirsdag 21. november.

Et samlet Venstre på Djursland står bag Marianne Kirkegaard, nuværende V-byrådsmedlem i Syddjurs, som kandidat til Regionsrådet.

På det seneste møde i Venstres regionsbestyrelse blev det besluttet at tillade de to kommuner på Djursland at have en fælles kandidat til regionsrådsvalget.

Den bedste løsning

“I situationen er det den bedste løsning,” siger Kommuneforeningsformand John Daugaard Hansen, Grenaa, fra Venstre i Norddjurs.

“Venstres Regionsbestyrelse har strakt sig langt for, at komme os i møde og det giver os en fantastisk mulighed for, at Venstre på Djursland igen bliver repræsenteret i Regionsrådet. I en tid med økonomiske udfordringer i regionen er det vigtigt, at vi står sammen og får truffet de bedste beslutninger for Djursland.”

Det er ikke nogen hemmelighed, at man i Norddjurs tidligt forsøgte at overtale tidligere folketingsmedlem Anne-Mette Winther Christiansen til at stille op, men hun afviste pure alle forsøg på tilnærmelser.

Tilfredshed i Syddjurs

Formanden for Kommuneforeningen i Syddjurs, Søren Høg, Ebeltoft, siger:

"Det er med stor tilfredshed at Venstre Norddjurs vil bakke op om Marianne Kirkegaard, der vil være et stort aktiv i Regionsrådet. Opbakningen giver et stærkt signal om, at vi har et godt samarbejde og at vi i fællesskab søger at opnå at få valgt en repræsentant, der fint vil kunne repræsentere Venstres politiske ønsker og behov i de to kommuner.”

Selv er Marianne Kirkegaard glad for, at hendes stemmeområde nu er hele Djursland:

”Norddjurs og Syddjurs er begge landkommuner, har sammenfaldende interesser og har i forvejen en lang række samarbejder på tværs af kommunerne, så jeg ser det helt naturligt at vi også til regionsrådsvalget kan se styrken i et samarbejde, der dækker hele Djursland. Jeg er glad og mener, at vi nu har forøget mulighederne for repræsentation i Regionsrådet.”

Publiceret 14 September 2017 11:15

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.