Flotte fletninger:

Rigtige mænd fletter da hår på deres døtre

Fletteaftener for fædre og deres døtre er blevet et hit hos Hair by Adelsböll i Ryomgård, der har haft hele 24 fædre på kursus

Af
Af Lars Norman Thomsen

Alle fædre med en eller flere døtre i folden ved, hvor svær en morgenstund kan være, når klokken nærmer sig afgang til skole eller børnehave, madpakken ikke er smurt, og pigernes bukser lige skal stryges, men værst af alt klokken fem minutter i otte forlanger døtrene, at far lige tager affære og laver en subtil fletning i fraværet af mor, der er på kursus hele ugen.

HJÆLP!

Så står man der med sine omvendte pølsefingre og spildte talenter. Det ender for det meste med, at de ønskede fletninger må vente til mor kommer hjem i weekenden.

Dyb koncentration hos Simon Østbye (tv.) og Eske Ulsted, men mest hos deres respektive døtre, der bar flot over med, at det nogen gange svært at være far

Dyb koncentration hos Simon Østbye (tv.) og Eske Ulsted, men mest hos deres respektive døtre, der bar flot over med, at det nogen gange svært at være far

Fat mod

Det er imidlertid slet ikke så svært at give sig i kast med fletning for fædre. I sidste uge stillede 12 forventningsfulde fædre og 12 døtre i salonen hos Hair by Adelsböll i Ryomgård, hvor hele personalet bød indenfor til flettekursus.
“Vi har så tit lavet særlige aftener for kvinder, så nu synes vi, at det var mændenes tur,” siger Maria Adelsböll Lang Busch, der sammen med sin søster Malene Adelsböll Nikolajsen ejer og driver Hair by Adelsböll, som de for flere år siden overtog efter deres nu afdøde morfar.
Efter en rar indledning med pizza og vand/øl ad libitum kom der gang i løjerne.
Malene Adelsböll Nikolajsen startede med at gennemgå kapitel 1 i bogen om måder at lave fletninger på, og så måtte de fremmødte fædre ellers selv i gang med at flette hår på deres respektive døtre.

Det ser så legende let ud, når Malene Adelsböll Nikolajsen fletter hår på en gine

Det ser så legende let ud, når Malene Adelsböll Nikolajsen fletter hår på en gine

Far-trend

Resultaterne blev faktisk helt fine, selv om flere af døtrene klagede over, at fars entusiastiske og tykke håndværker-fingre tog for hårdt ved.
Hair by Adelsböll har ramt rigtigt - kunsten at flette nærmer sig en far-trend.
Mandag aften troppede således 12 nye fædre og 12 døtre op efter lukketid for at lære kunsten at flette.

Slutproduktet er mere end godkendt

Slutproduktet er mere end godkendt

Publiceret 11 October 2017 17:09

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.