KV17 - debat Syddjurs:

Lad os komme i gang med at snakke med DE UNGE

Af Michael Aakjær, kandidat for Socialdemokratiet til KV17 i Syddjurs:

“I slutningen af august skrev jeg et debatindlæg i avisen og opfordrede til, at vi kom i dialog med de unge i Hornslet. Opfordringen var på, at finde en løsning på “folkevandringerne” af vores unge rundt i byen. Artiklen blev delt og set flittigt.

I går (tirsdag 10. oktober, red.) var jeg til politisk debatmøde i Hornslet Hallen vedr. KV17. Der oplevede jeg flere politikkere respondere på frustrerede forældre og give udtryk for, at nu skulle vi i dialog med de unge – Velbekomme - det lyder til, at der nu kan skabes politisk opbakning.

En opfordring fra en forældre om at gøre brug af 8. og 9. klasses elevernes egne ideer og forslag blev til min skuffelse ikke taget op.
I stedet var der flere af gårsdagen politikere, der foreslog brug af DEMOrådet.
Jeg har i dag talt med et par fædre og unge. Jeg kan konstatere, at ingen af de adspurgte kendte til DEMOrådet – eller deres arbejde. Så er det den vej vi kan gå?
Svaret er NEJ. DEMOrådet er godt, men det er ikke der vi skal begynde. Vi skal i dialog med de unge. Og det er de unge der samles ved hallen, foran rådhuset, i parken, på Hornslet skole og omkring Mosegården – De unge som ikke bruger vores ungdomsskole og har en oplevelse af at ungdomsskolen ikke er et tilbud for dem – Det er dem vi skal tale med.
Jeg har også fornøjelsen af at være formand for bestyrelsen i Hornslet Hallen – Hornslet Hallen lægger gerne hus til en dialog med de unge samt andre interesserede.
Henvend jer derfor gerne til mig. Lad os komme i gang med arbejdet.”

Publiceret 12 October 2017 07:00

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.