Kommentar:

Yes, Minister...

Af Lars Norman Thomsen, Redaktør:

Det har vakt berettiget opsigt, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har valgt at udpege en ny bestyrelsesformand for Nationalpark Mols Bjerge, som ikke har adresse i Syddjurs Kommune.

For mange er det en rød klud i ansigtet, at ikke nok med at ministeren skærer bestyrelsen til fra de nuværende 15 medlemmer til fremover 11, han vælger også en ny formand som kun de færreste med interesserer i Nationalparken har det mindste kendskab til.

Ministeren har, siden han tiltrådte, haft en fantastisk evne til at spille rollen som Rasmus Modsat og være kontroversiel.

Når borgmester Claus Wistoft vælger at tage bladet fra munden og kritisere sin partifælle for håbløs mangel på dialog, så skal der meget til.

Borgmesteren ved godt, at den slags læses i de højere cirkler i Venstre, hvor ministeren tilsyneladende har en høj stjerne.

Det er ikke karrierefremmende i Venstre at sige en minister imod, men i Wistofts karriereplan indgår ikke længere en ambition om at runde Christiansborg, før han skal pensioneres. Ambitionerne rækker til et genvalg som borgmester i Syddjurs, og her er det blevet bemærket, at borgmesteren i pressen har kritiseret miljø- og fødevareministeren.

Nuvel, den nye formand for Nationalpark Mols Bjerge, Jørgen Blach, skal bedømmes på sine handlinger som formand, og ikke på, hvorfor ministerens har valgt at bringe en mand i formandsstolen, der ikke bor i Syddjurs og som aldrig offentligt har udtalt sig om Nationalparken.

Den ny formand skal ikke forvente, at jobbet bliver en loppetjans.

Det kan godt være, at alt synes ro ombord i Nationalparken.

Men beslutningen om at rive Kalø Slotskro ned for at give plads til Nationalpark Mols Bjerges nye velkomstcenter skal nok blive fulgt til dørs.

Den stærke modstand blandt både lokale og sommerhusgæster, hvor Kalø Slotskro nærmest har en ikonisk status som et sted mange familier har besøgt og har kære minder om, er langt fra lagt ned.

Den nye formand skal nok få sit at se til, selv om han ikke har adresse i Syddjurs Kommune.

Publiceret 12 October 2017 06:00

SENESTE TV