Morten Siig Henriksen (tv.), næstyngste kandidat i Syddjurs. Til højre Alternativets Jakob Rauff Baungaard. Foto: Lars Norman Thomsen

Morten Siig Henriksen (tv.), næstyngste kandidat i Syddjurs. Til højre Alternativets Jakob Rauff Baungaard. Foto: Lars Norman Thomsen

KV17 - debat Syddjurs:

Ja, til økologiske madordninger på alle folkeskoler i Syddjurs

Af Morten Siig Henriksen (SF), kandidat til KV17:

"Jeg har arbejdet hos SuperBrugsen i Hornslet i tre år. Der har jeg bl.a. været med til at ekspedere sultne skolebørn gennem gennem kassen i deres frikvarterer. Uden at sige for meget var det de færreste indkøb, der ville fortjene 'nøglehulsmærket'. Til gengæld solgte jeg en masse pølsehorn og sodavand. Er det virkelig det, vi ønsker de kære børn skal leve af? Det er langt fra kun i Hornslet, det finder sted.
I andre lande som fx Finland er madordningerne en helt integreret del af deres folkeskoler. Finske elever har faktisk fået skolemad, lige siden vinterkrigen sluttede i 1940. Dengang introducerede man madordningerne, fordi der var mange fattige børn, der ikke havde energi til at lære noget, fordi de var sultne. Det findes der også eksempler på i dag.
Man skal ikke introducere madordningerne, fordi man skal tage ansvaret væk fra forældrene. Man skal gøre det, fordi at de elever, der måske ikke har de mest ressourcestærke forældre, fortjener lige så sund mad som de andre. Derudover har børn godt at smage noget andet end pølsehorn, fordi det er med til at gøre dem mindre kræsne, og de oplever et fællesskab omkring maden.
Hvis man får gjort bugt med den sociale skævhed i sundhed, vil det også kunne ses på de kommunale budgetter i fremtiden. Jeg vil derfor kæmpe for at få etableret sunde, økologiske madordninger på alle folkeskoler i Syddjurs."

Publiceret 19 October 2017 11:30

SENESTE TV