KV17 - debat Syddjurs:

Gør Syddjurs ung igen

Af Michael Stegger Jensen og Niels Gyldenlund Mikkelsen (begge A), kandidater til KV17 i Syddjurs:

"Syddjurs er en kommune med mange kvaliteter, men har ét stort problem: alt for mange unge flytter herfra og for få hertil.
Syddjurs har ikke en stærk nok appel til unge i deres 20'ere. Hvis vi vil gøre Syddjurs stærkere og mere spændende, skal vi skabe en kommune med rammerne for et ungt liv. Det er ikke en kortsigtet proces og kræver i høj grad én ting: medindflydelse fra de unge selv. Vi har her seks bud til at gøre Syddjurs kommune mere interessant for de unge:


  • 1. Byg flere ungdomsboliger, der ligger tæt på ruter for den offentlige transport og supermarkeder
  • 2. Giv de unge et ungdomshus centralt i kommunen – ledet af en bestyrelse af de unge for de unge. Den nu tomme Café Campus-bygning i den gamle Nordea-filial på Rønde Hovedgade er oplagt
  • 3. Start en dialog med erhvervslivet og dan rammerne for at skabe flere fritids- og studiejobs. Hvis det skal kunne lade sig gøre at bo her, mens man fx studerer i Aarhus, skal man selvfølgelig have en indkomst ved siden af SU'en
  • 4. Styrk DEMOrådet ved at give det mere ansvar, ressourcer og flere udfordringer. Få ting er bedre til at påvirke en positiv udvikling blandt de unge end ung-til-ung og ung-til-yngre-kontakt. Dette bør dreje sig om de udfordringer, alle unge går igennem i overgangen fra ung til selvstændig voksen
  • 5. Giv de unge et kulturpas, der giver adgang til en række kulturelle steder og begivenheder og ét gratis medlemskab af en sportsforening. Få ting styrker som det sociale og sportshold har en særlig social kraft
  • 6. Gør offentlig transport i Business Region Østjylland gratis for de unge, der dermed kan tage bus eller tog til Randers, Grenå og Aarhus uden personlige omkostninger.

De seks punkter er omfangsrige og koster store investeringer. De kommer ikke til at blive gennemført på ét år – eller de næste fire, for den sags skyld.
Men hvis Syddjurs skal være interessant nok til at bo 30-45 minutter fra Aarhus C, er der nødt til at være billige boliger blandt andre unge, bedre og billigere offentlig transport, jobmuligheder og et stærkt foreningsliv. Store byer som Aarhus kan have et rigt byliv, fordi de har titusindvis af unge. Det har Syddjurs ikke og derfor må vi bero os på foreningslivet.
For at mindske afstanden mellem politikerne og de unge borgere, vil vi desuden - skulle vi blive valgt til byrådet - afsætte en dag om ugen, hvor vi vil møde de unge, hvor de er. Til at svare på deres spørgsmål i deres sprog.

Unge mennesker giver en by eller en kommune farver, som ingen andre kan. Lad os gøre Syddjurs til en kommune, de har lyst at blive i eller flytte til."

Niels Gyldenlund Mikkelsen (A) - kandidat til KV17. Foto: Janni K. Nielsen

Niels Gyldenlund Mikkelsen (A) - kandidat til KV17. Foto: Janni K. Nielsen

Publiceret 03 November 2017 07:00

SENESTE TV