KV17 - debat Syddjurs:

Grønne påstande uden rod i virkeligheden

Af Per Dalgaard (DF), Syddjurs Byråd - borgmesterkandidat til KV17:

“Så blev det næste ”valgmøde” i en lang række afviklet. Det var 2.november på virksomheden REFURB i Hornslet. Det var på alle måder et meget alternativt møde, som netop partiet Alternativet havde arrangeret. Den gode leder Uffe Elbæk kom med en hel gruppe folk, supportere fra Friland, og holdt et ganske fint oplæg, med tanker fra den alternative verden. En verden som de mange andre ikke kan genkende.

Salgs- og marketingschef Peter Hove præsenterede virksomheden, som via sit engagement i at renovere computere, iPads, Iphone og stort set al anden elektronisk udstyr, gør en meget stor indsats i genbrug og i også at ansætte lidt skæve folk i virksomheden. Vi kan i Syddjurs Kommune være stolte af at huse en sådan virksomhed.
Men den efterfølgende debat, som ikke var meddelt de politiske deltagere skulle finde sted, gav nogle helt besynderlige udsagn på genbrugsområdet. Både besynderlige og totalt usaglige, og langt væk fra videnskabelige fakta i forhold til genbrug af f.eks. husholdningsaffald.

SF-repræsentanten (Kristian Herget, red.) mente, at Syddjurs Kommune gjorde det meget dårligt, fordi borgerne ikke sorterer plast fra affaldet derhjemme, og at vi dertil også i hjemmene skulle sortere mikroplast fra. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal betegne dette udsagn. Mikro-plast er netop MICRO, og kan overhovedet ikke ses eller mærkes. Og fakta er, at op til 80 procent af mikroplast i havene kommer fra bildæk og skosåler. Han fik stor støtte i sine synspunkter fra S-kandidaten (Anita Søholm, red.), der helt så bort fra de økonomiske aspekter, og som var langt væk fra enhver form for refleksion over det praktiske i disse udsagn.

EL-repræsentanten (Jesper Yde Knudsen, red.) ved mødet mente, at kommunen gjorde det katastrofalt på dette sorterings- og genbrugsområde for plast. Der er ingen kommunalpolitikere der ikke ønsker et rent og miljømæssigt samfund.

Via den fælles kommunale affaldsvirksomhed, Reno Djurs, genanvender vi op til 41 procent af al vores husholdningsaffald. Ved en forgasning af dette affald, som nogle mener, er en god og grøn ide, går der 2/3 af energien tabt i denne proces.
Det er miljømæssigt meget bedre at brænde dette affald af i de effektive forbrændingsanlæg, vi benytter, som producerer både el og varme. Men disse fakta vinder ikke gehør hos en del politikere, der ser alle grønne tiltag som det eneste rigtige.
Uden at vurdere på helheden, dvs. på fornuften og økonomien, samt ikke mindst på den krævede indsats for familierne.”

Publiceret 03 November 2017 19:53

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV