KV17 - debat Syddjurs:

Konservative siger "Ja tak" til Nationalpark Mols Bjerge

Af Gustav Bielefeldt, kandidat til KV17 for Konservative Syddjurs:

Nationalparkerne i Danmark er kommet for at blive.
De favner nogle af de smukkeste kulturlandskaber vi har i Danmark.
Nationalparkerne er NATIONALE, dvs. de vedrører ikke kun den pågældende kommune, de ligger placeret i. I forbindelse med udpegningen af den nye formand for Nationalpark Mols Bjerge udtalte Borgmesteren i Syddjurs, at man ikke ville samarbejde med en formand fra Norddjurs.
Konservative Syddjurs støtter den nye formand Og ser ham som en stor styrke for Nationalparken, og en understregning af, at Nationalparken ikke kun har Syddjurs interesse, men favner bredere.

Inden for nationalparkområderne findes en mosaik af bysamfund, erhverv, landbrug mv. Hertil kommer naturligt nok forskellige ejerstrukturer, lige fra statseje, fondseje, privateje, selvskabseje og foreningseje.

Fælles for alle ejerformer er både nu og i fremtiden, at EJER og kun EJER bestemmer over sin egen jord. Det princip vil Konservative Syddjurs arbejde for, og støtte.

Hvad skal Nationalparken så?

Den skal tiltrække turister til området, hvilket den allerede gør, bare via sin tilstedeværelse. Den skal være et vartegn og et brand lokalt erhverv kan benytte i kommercielt øjemed.

Det meget omdiskuterede velkomstcenter skal blive en realitet. Vi skal ved indgangen til Nationalparken have en platform som turister - og lokale - kan benytte, til at informere og formidle om, kulturlandskabet i området, forretningslivet, arrangementer mv.
Det skal skabe nysgerrighed hos os alle på, at ville ud på egen hånd og opleve.
Vi har i Syddjurs et unikt landskab som vi alle elsker. Det skal og kan benyttes endnu mere.
Med respekt for ejerne af jorden."

Publiceret 04 November 2017 15:45

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV