KV17 - debat Syddjurs:

Vi må ikke glemme de mindste

Af Michael Aakjær (A), kandidat for Socialdemokratiet til KV17:

“Jeg er bekymret for, at vi i vores iver for at tilbyde bedre uddannelsesmuligheder og tilbud til de unge kan komme til at glemme forholdene for de mindste.

På den kommunale dagplejes egen hjemmeside oplyses, at dagplejeren støtter og udfordrer barnets læring. Det sker gennem leg og spontane oplevelser. Jeg kan forstå, at dagplejeren skaber og understøtter situationer, som giver børnene mulighed for fornyelse, fordybelse, forandring og erfaring.

Det er rigtigt gode og vigtige målsætninger, og jeg er sikker på, at dagplejerne gør hvad de kan for at nå de mål. Men tilbydes dagplejerne de rigtige forhold til det?

Som jeg læser målsætningen, skal børnene også få erfaringer med, at være en del af et større fællesskab. Der skal være tid til at være sammen og plads til at tumle og udfolde sig motorisk.

Børnene skal derfor have mulighed for at mødes i store grupper og opleve, at de er en del af et større fællesskab. Det skal de, fordi det fællesskab, vil de møde mange gange senere, således både i børnehaven, i skolen, i ungdomsskolen osv. Det er der ikke mulighed for, som det er i dag.
Dagplejerne i Hornslet har nemlig ikke en aftale med skolen eller med hallen om at bruge deres henholdsvise sal eller hal. På skolen er der ikke plads. Det er der i hallen, men skal dagplejerne mødes i hallen, skal der jo betales leje som alle andre også skal – og det vil i dag skulle betales af enten dagplejeren selv eller af forældrene.
Det er ikke i orden. Serviceniveauet for de mindste skal også være i top her i kommunen.
Jeg mener derfor, kommunen skal få lavet en aftale således dagplejerne i Hornslet, ja for den sags skyld i hele kommunen, har mulighed for at mødes i en hal uden at forældrene eller dagplejeren selv skal leje hallen. Lad det kommunale serviceniveau stige, således dagplejerne har tid i hallen og frit kan komme der fx en gang om ugen i to timer.
Og lad os prioritere, at nogle af de millioner, der er afsat i budgettet til Hornslet i de kommende år, også kan bruges til forbedringer til de mindste.”
 

Publiceret 08 November 2017 12:18

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV