KV17:

Ole Bollesen vil overholde spillereglerne

Socialdemokratiets borgmesterkandidat appellerer til, at de parlamentariske spilleregler overholdes på valgnatten

Af
Af Lars Norman Thomsen

Socialdemokratiet og SF har haft fine intentioner sammen forud for valgnatten ved de to seneste kommunalvalg i 2009 og 2013, men begge gange er det endt med, at de to partier, der ideologisk bekender sig til den samme isme, demokratisk socialisme, som grundlag, er blevet hinandens værste fjender.

Socialdemokratiets borgmesterkandidat denne gang, Ole Bollesen, vil gøre alt for, at der ikke bliver en tredje gang. Især, fordi Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten har underskrevet et fælles velfærdsudspil og sammen med Det Radiale Venstre også har leveret et fælles dokument, hvori de fire partier er enige om en grøn dagsorden for Syddjurs de næste fire år.
“S, SF og Enhedslisten har skrevet under på, at vi går efter en rød-grøn borgmester, men det er selvfølgelig vælgerne, der skal give os muligheden for at realisere målet,” siger Ole Bollesen. Han mener, at chancerne er store denne gang, selvom han har svært ved at vurdere på forhånd, hvad Alternativets indtog på den politiske scene kommer til at betyde for stemmefordelingen og dermed også mandaterne.
“Det vi kan håbe er, at Alternativets måde at drive politik på, vil appellere til nye vælgere, så det samlet set vil tilføre venstrefløjspartierne, hvortil jeg også tæller Det Radikale Venstre med, flere stemmer,” siger Ole Bollesen.
Hvis valgresultatet tilsiger et flertal bestående af S, SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet, mener Ole Bollesen, at det skal bruges til at sikre en rød-grøn borgmester den næste fire år. Hansynes, at spillereglerne bør være tydelige for alle:
“Hvis vi på forhånd er enige om at overholde de parlamentariske spilleregler, er det ikke så svært,” ræsonnerer Ole Bollesen.
“Spillereglerne er klare, det er antallet af mandater, der er afgørende. Jeg bliver kun borgmester, hvis jeg har opbakning fra et flertal i S, SF, Radikale og Alternativet. Hvis der er flere mandater, der peger på Kirstine Bille, så bliver det hende. Det er ret enkelt, og vi bør kunne undgå en gentagelse af, hvad vi oplevede i både 2009 og 2013.”

To spidskandidater, Ole Bollesen (S) og Jan Kjær Madsen (Rad.V.), med en fælles grøn dagsorden sammen med SF og Enhedslisten - plus Alternativet. Er det nok til en rød-grøn borgmester? Foto: Lars Norman Thomsen

To spidskandidater, Ole Bollesen (S) og Jan Kjær Madsen (Rad.V.), med en fælles grøn dagsorden sammen med SF og Enhedslisten - plus Alternativet. Er det nok til en rød-grøn borgmester? Foto: Lars Norman Thomsen

Plan A og B

Ole Bollesen vil af indlysende årsager gå efter størst mulig indflydelse på valgnatten, og han vil bide sig fast i forhandlerbordet, indtil alle muligheder er udtømte.
“En borgmester har stor indflydelse. Det kan ikke være anderledes, når han eller hun arbejder på heltid, men også udvalgsformænd har gode muligheder for at sætte en politisk dagsorden. Det har jeg da erfaret i denne periode som formand for Udvalget for Sundhed, Ældre og Socialområdet, hvor vi i udvalget med to SF'ere i øvrigt har haft et fortrinligt samarbejde,” siger Ole Bollesen.
Det er ikke en sensation at kunne fortælle, at han på valgnatten både har mindst en plan A og en plan B med i forhandlertasken.
“Det bliver måske mit sidste valg min alder taget i betragtning (Ole Bollesen er 67, red.), det ved jeg selvfølgelig ikke endnu, men det bliver i hvert fald min opgave at sikre Socialdemokratiet de bedste muligheder for et generationsskifte, og det har jeg også i tankerne, når jeg skal forhandle på valgnatten,” siger en kampberedt Ole Bollesen, der sammen med sin kone, når at dele 6.000 røde roser ud under valgkampen.

Publiceret 09 November 2017 14:37

SENESTE TV