Det er sandsynligt, at Jesper Yde Knudsen, nuværende næstformand i FI-udvalget, bliver ny formand for udvalget. Det afgøres her klokken 16. Foto: Lars Norman Thomsen

Det er sandsynligt, at Jesper Yde Knudsen, nuværende næstformand i FI-udvalget, bliver ny formand for udvalget. Det afgøres her klokken 16. Foto: Lars Norman Thomsen

Zeidler-sagen:

Rystede FI-udvalgsmedlemmer fåmælte før udvalgsmøde

Per Zeidlers fire kolleger i Udvalget for Familie og Institutioner vil ikke sige for meget, før udvalget mødes klokken 16

Af
Af Lars Norman Thomsen

"En tragisk historie," er de tre ord, som går igen hos de fire resterende medlemmer af Udvalget for Familie og Institutioner, når de skal forholde sig til udvalgsformand Per Zeidlers gøren og laden.
Udvalget skal mødes klokken 16 på rådhuset i Hornslet på initiativ af borgmester Claus Wistoft (V).
"Jeg vil rose borgmesteren for, at han allerede onsdag aften var tidligt ude med en opfordring til Per Zeidler om at trække sig fra politik. Jeg håber, at Per Zeidler snarest anmoder byrådet om at få lov til at forlade lokalpolitik," siger Jørgen Brøgger (C).
Sammen holdning har Venstres Ole Bjerregaard:
"Jeg håber for Per selv og for byrådet, at han selv handler på det, der er sket, og beder om lov til at forlade byrådet, så snart det er muligt."
"Jeg vil dog gerne understrege, at Per Zeidler er sigtet, men ikke dømt endnu. Det skal vi lige huske på."
Helle Røge (SF) siger, at hun aldrig har haft det godt med at hoppe op og ned på en mand, der ligger ned.
"Det her er meget tragisk, når man som jeg altid har haft et godt forhold til Per Zeidler. Vi har været politisk uenige, men jeg har altid oplevet ham som en mand, der har haft et stort hjerte for de svageste borgere i vores samfund."
Næstformand i udvalget, Enhedslistens Jesper Yde Knudsen, er ligesom sine udvalgskolleger chokeret.
"Jeg kan ikke udtale mig om, hvordan udvalgsmødet kommer til at foregå, eller hvilken dagsorden, der bliver. Jeg må dog gerne udtale mig om, hvad jeg selv synes, og det er helt klart, at vi skal finde en ny formand. FI-udvalget kan selvfølgelig ikke køre uden formand med de ting, der ligger, som udvalget skal tage stilling til," siger Jesper Yde Knudsen. 

Publiceret 09 November 2017 13:35

SENESTE TV