RV17 - debat Djursland:

Break - stop kampen mellem Norddjurs og Syddjurs

Af Marianne Kirkegaard (V), Syddjurs Byråd, kandidat til KV17 og RV17:

“Det er vigtigt, at vi kan få hurtig hjælp og behandling, når vi bliver syge - uanset om vi bor eller befinder os i en stor by eller på landet. De to landkommuner og borgerne i Syddjurs og Norddjurs skal ikke glemmes, når akutberedskabet planlægges for Region Midtjylland. Det vil jeg holde skarp fokus på med en plads i regionsrådet.

Hurtig hjælp er dobbelthjælp og livreddende hjælp. Derfor er det uhyre vigtig, at alle områder i regionen - og også Djursland - er dækket i akutberedskabet. Akutberedskabet udgør vigtige enheder som akutlægebil, akutbiler og akutlægehelikoptere, som har base forskellige steder i regionen.

Jeg er ked af nu at læse i avisen og på Facebook, at vi er tilbage ved den gamle kamp mellem Syddjurs og Norddjurs om akutlægebilen, som i dag er placeret i Grenaa.

Grenaa har en akutlægebil i et befolkningsområde med 15.000 indbyggere plus opland. Det giver rigtig god mening med en placering her. Det foreslås, at akutlægebilen flyttes fra Grenaa til Kolind for, at Mols og Helgenæs kan få hurtig hjælp nu, hvor vi ikke længere har en lægebil derude skønt den velfungerende 112-ordning med frivillige fungerer rigtig fint.

Jeg støtter, at vi bevarer akutlægebilen i Grenaa, og jeg støtter arbejdet for at vi kan genbesætte akutlægeordningen på Mols/Helgenæs. Herudover vil jeg meget gerne være med til at undersøge, hvordan akutbiler med paramedicinere eks. placeret i Kolind/Røndeområdet kan indgå positivt i vores samlede akutberedskab med akutlægebilerne og akutlægehelikopterne.

Jeg vil gerne appellere til, at vi stopper kampen mellem Norddjurs og Syddjurs. Akutberedskabet er til for borgernes liv og sundhed på hele Djursland. Det giver tryghed for borgerne.”

Publiceret 10 November 2017 09:00

SENESTE TV