KV17:

Anette Quist Busk sagde nej til Zeidler

Blev tilbudt plads på Per Zeidlers Social Liberal Borgerliste i 12. time

Af
Af Lars Norman Thomsen

Anette Quist Busk meldte tidligere på året ud, at det var slut for hendes vedkommende med lokalpolitik, når denne byrådsperiode er forbi ved årsskiftet.

Løsgængeren, der har haft en broget politisk karriere i Syddjurs-tiden, hvor hun både har været opstillet for Borgerlisten Syddjurs og Socialdemokratiet, men mest har fægtet politisk for egen regning og risiko, blev imidlertid tilbudt et comeback i 12. time.

“Per Zeidler kontaktede mig telefonisk kort tid før deadline for aflevering af lister og spurgte, om jeg ville stille op på hans nye liste,” fortæller Anette Quist Busk.

Nej, definitivt

“Per Zeidler sagde til mig, at han og jeg begge brænder for børn og unge, og selvom vi har været uenige i byrådssalen, så troede han på, at vi kunne finde ud af det,” forklarer løsgængeren.

Anette Quist Busk takkede nej til tilbuddet:

“Min beslutning fra tidligere på året var definitiv, og i øvrigt kunne jeg aldrig finde på at opstille på samme liste som Per Zeidler, fordi vores politiske udgangspunkter er alt for forskellige,” siger Anette Quist Busk, der aldrig har lagt skjul på, at hun er rød socialdemokrat af hjerte og sind og helt ind til benet, selvom hun ikke er medlem af partiet længere.

Hun er ligesom mange andre byrådskolleger meget berørt af Per Zeidlers situation:
“Jeg fik det dårligt og blev ked af det, da jeg så ham på videobillederne. Der er jo tale om en total menneskelig nedsmeltning, forfærdeligt og meget trist.”

Tæller ned

Anette Quist Busk er selv ved at nedvarme politisk.

Hendes stemme er forsvundet mere eller mindre fra den politiske debat.

“Jeg føler, at jeg som en af de få har taget min tørn i byrådssalen, hvor jeg har været stenen i borgmesterens sko, som i det mindste har fået ham til at tænke sig om.”

Under budgetforhandlingerne for eksempel gav hun sit mandat til Enhedslistens Jesper Yde Knudsen.

“Jeg deltog i førstebehandlingen, men ikke i andenbehandlingen af budgettet, det er korrekt, og det er rigtigt, at jeg ikke er aktiv længere, som jeg ellers har været det tidligere,” erkender hun.

“I denne periode har jeg siddet i et udvalg (Arbejdsmarkedsudvalget, red.), hvor der er ikke er skyggen af politik i. Jeg har i stedet givet min mening til kende i byrådssalen om mange sager, og i det hele taget været aktiv i modsætning til mange andre, som stort set kun har været passive i fire år, så det kan godt være, at deres fremmøde har været lidt større end mit, men aktive i debatten er det kun et fåtal, der har været. Jeg har gjort mit, og det er jeg stolt af. Kun er jeg ked af, at jeg fremover ikke kan hjælpe de mennesker, der kommer i klemme i systemet.”

Publiceret 10 November 2017 10:22

SENESTE TV