KV17 - debat Syddjurs:

Efter valget skal vi ud og svømme

Af Thøger Pauli, kandidat til KV17 for Enhedslisten Syddjurs:

“Flere kommunalvalgskandidater har her i valgkampen snakket om, at vi trænger til en god svømmehal i Rønde. En stor svømmehal med træningsfaciliteter i form af varmtvandsbassiner og sauna, lange baner til motionssvømning og mulighed for afholdelse af konkurrencer.

Dette ønske kan der ikke herske tvivl om, og det bakkes da også kraftigt op af Enhedslisten Syddjurs. Jeg erindrer, at jeg for ca. 11 år siden forsøgte at rejse en tilsvarende debat og underskriftsindsamling for en svømmehal i Rønde, men på dette tidspunkt var tiden ikke moden til dette.
Jeg kan tidsfæste tidspunktet til 2006 på mine børnebørns alder på vedlagte collage, som jeg fik udarbejdet. Billedet viser, at man kan blive nødt til at bade sammen med isbjørnene i Skandinavisk Dyrepark, fordi vi ikke har en svømmehal i området.
Da der ikke er nogen underskriftsindsamling i gang, har jeg startet en sådan.

Du kan skrive under her: https://www.skrivunder.net/svommehal_i_ronde

Efterfølgende må vi, når valget er overstået, samle de gode kræfter i en arbejdsgruppe, der finder ud af, hvordan vi kommer videre. Håber der stadig er frivillige til den tid.”
 

Publiceret 14 November 2017 15:46

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.