KV17 - debat Syddjurs:

Svømmehal i Rønde – nu skal vi udnytte momentum

Af Af Christoffer Pedersen (V), kandidat til KV17:

"Valgkampen er ved at være slut, en masse emner er blevet drøftet, og nu er det op til vælgerne.
Et af de emner der for alvor har været på banen i valgkampen har været, hvorvidt der bør bygges en svømmehal i Rønde. Mit svar er klart JA.
Og heldigvis er der flere af de lokale kandidater – på tværs af partier – der har meldt sig på banen og ligeledes er klar til at kæmpe for en svømmehal. Det er så godt.
Og ærlig talt, så er det også på tide. I hele mit liv har der været talt om en svømmehal i Rønde – det er bare aldrig blevet til noget. Måske fordi de lokalt valgte byrådsmedlemmer ikke har bragt svømmehallen på banen? Måske fordi finansieringsopgaven har været for stor? Jeg ved det ikke.
Men med mere end 1000 elever og studerende der har deres daglige gang i Rønde, så er behovet for en svømmehal tilstede nu. Faktisk har behovet aldrig været større. Foruden eleverne og de studerende vil en svømmehal også eksempelvis kunne gavne de ældre medborgere, børnefamilier, turister m.fl. En svømmehal vil være med til at gøre Syddjurs endnu mere attraktiv for tilflyttere og vise at Syddjurs er en aktiv kommune, hvor der også er gode idræts- og fritidstilbud.
En ny svømmehal vil være en rigtig fin tilføjelse til et i forvejen ekspanderende Rønde Idrætscenter.
Hvis jeg bliver valgt til byrådet, vil jeg rigtig gerne lægge en kæmpe arbejdsindsats i at få en svømmehal til Rønde. Jeg vil arbejde for det både i byrådet, men også – og ligeså vigtigt – udenfor byrådet. En svømmehal er en dyr anlægsinvestering, og derfor vil en del af finansieringen sandsynligvis skulle findes via ansøgninger til fonde, folkeaktier, eller måske der kan findes nogle private virksomheder, som vil være villige til at investere i en svømmehal mod en form for kommunegaranteret indtægt i en årrække. Alt det skal vi først finde ud af. Det kræver en masse lokalt engagement og en kæmpe arbejdsindsats. Det vil jeg rigtig gerne være med til.
Og det er NU, at vi skal udnytte det momentum der er om en ny svømmehal. Til vælgermøde forleden i Ebeltoft blev partiernes spidskandidater bedt om at markere om de kunne forestille sig at støtte en svømmehal i Rønde – og stort set alle spidskandidaterne var for ideen. Det vil vi holde dem fast på, og så vil vi lokalt arbejde benhårdt på at få den svømmehal, som der har været talt om i hele mit liv." 

Publiceret 18 November 2017 15:28

SENESTE TV