KV17 - debat Syddjurs:

Jeg vil så gerne kæmpe for alle fra vugge til gyngestol. Med sund fornuft

Af Inger Terkildsen (Liberal Alliance), kandidat til KV17:

"Du skal, hvis du kan……

Kan du ikke, skal du ikke…..

Der er så mange regler for alt i dette land, og nogle skal der være og andre er frivillige, det gælder både i regionerne, kommunerne.

Vi skal simpelthen til at kigge nogle ting igennem. Vi skal gerne have nogle nye kræfter ind i vores byråd, som gerne vil lære og have nogle nye øjne på nogle af de regler, der er. 

Jeg vil så gerne kæmpe for alle fra vugge til gyngestol. Med sund fornuft.

Jeg ser vores viceborgmester skrive i dag, at man som politikker er nødt til at stole på sine embedsmænd. Det er man, men de embedsmænd er ikke altid lydhøre overfor, at der kan være andre alternativer, der kunne jo godt indstilles mere end et forslag til jer rigtig mange gange. Jeg syntes, som det står i dag, kan man jo tænke, om ikke et byråd bare er til for at nikke til indstillingen?

Jeg vil gerne have, at vi skal forebygge der, hvor man ikke kan. Eksempelvis er det jo ikke en sygdom at få et barn, selvfølgelig skal du da have en sundhedsplejerske til at besøge dig, men hvis alt er ok i familien, og barnet er sund og rask, så lad dog familien ringe, hvis de har brug for mere hjælp. Vi taler curlingbørn, skal vi som offentligt instans også have curlingforældre, man lærer bedst ved at prøve. 

Jeg vil gerne hjælpe vores børn i børnehaver og skoler, men hvorfor skal de igennem alle disse tests, hvis de ikke magter det og ikke er modne nok til det, hvis de har brug for mere tid til leg, så har vi da alle tiders klubber og SFO ér, hvor de kan være.

Der er da forskel på børn, hvem siger alle børn skal være klar på et bestemt stadie, når du er 10 år. Hvorfor deler man ikke mere børn op i indskolingen ud fra, hvor man er i livet og ikke alder? Jeg har før haft et indlæg med, at større børn bliver skoletrætte og især drenge, så lad dem da arbejde lidt, mens de går i skole.
Det kan da være lige meget, hvornår de har taget 9. klasses afgang, hvis de bare er mere uddannelsesparate. Det viser alle undersøgelser, jo der er alt for mange der ikke er nu, det hjælper, da ikke med flere timer, hvis de ikke kan. De tror jeg vil give en langt bedre inklusion, at vi tænkte således, det ville heller ikke fejlplacere nogen børn på en specialskole eller lign. Fordi de børn der har behov for at være på en specialskole, dem skal der være mere end god plads til og drages alt den omsorg for, som overhovedet er behovet.

Arbejdet kalder, vi skal uddannes og arbejde, vi skal finde vores hylde her i livet, det er svært for rigtig mange unge mennesker. Der skal vi være klar og yde alt den indsats, vi kan og lytte til den enkelte, men måske er der ikke så mange som nu, for presset har ikke været der igennem skolegangen. Men de, som stadig har det svært, skal også have en plads.

Skulle vi være uheldige og blive syge enten fysisk eller psykisk, skal vi være klar, men ingen jagt.

Vi skal kunne fornemme kan man, skal man, kan man ikke skal man ikke og vi skal hjælpe. Dagligt er der borgere, der skriver et eller andet sted i Danmark, hvordan de er ved at tabe hovedet, fordi de føler sig jagtet, det skal aldrig være SYDDJURS, hvis det er, fordi du ikke kan.

Nå du kan, skal du selvfølgelig være en del af fællesskabet til at betale din skat, men være GLAD FOR AT DU KAN, det kan også ramme dig, at du ikke kan.

”Når jeg bliver gammel vil jeg sidde på en bænk?” Ja, hvis der er nogen til at følge dig til bænken.
Jeg savner i den grad et alderdomshjem, som det hed. Vi mangler et sted, hvor det er grundet sociale eller fysiske problemer, du ønsker at bo, og uden ensomheden. Der er rigtig mange mennesker, der ikke vil på et plejehjem i dag, det kan jeg godt forstå, det er så dårlige mennesker der mange gange bor der. De ansatte er deres eneste håb, og de skal overholde regler og skrive dokumentationer om alt. Var det ikke bedre, at vi sløjfede alt det skriveri og i stedet tog et spil ludo med den ældre medborger.

Giv dog alle vores lærere, pædagoger, SOSU-assistenter og -hjælpere frihed til at planlægge deres arbejdsdag selv og med hinanden."

Publiceret 19 November 2017 18:30

SENESTE TV