Debat Syddjurs:

Lyt til Naser Khader, kære Syddjurs politikere

Af Per Dalgaard (DF), Syddjurs Byråd:

“Jeg var mandag 27. november til et yderst interessant foredrag/debatmøde med min gode bekendte Naser Khader i Kom-Bi i Hornslet.

Mødet var velbesøgt, og de budskaber Naser Khader kom med fra sin opvækst i Mellemøsten og til sin ankomst til Danmark, håber jeg vil få tilhørerne til at vurdere, om vi i Danmark ikke lader os styre af for mange specielle krav fra de ankomne muslimer.

Han talte sågar om assimilation i stedet for integration, idet assimilation medfører, at de ankomne muslimer skal anerkende de danske værdier, så som demokrati, ytringsfrihed, ligestilling mellem kønnene og en retsstat uden korruption. Så kan de dyrke deres religion på privat basis, sådan som vi andre gør det. I øvrigt samme argument som Dansk Folkeparti fremførte under den nylig overståede kommunale valgkamp. Men helt uden positiv respons ved debatterne. Og som tilmed blev latterliggjort af alle andre i panelet.

På mit spørgsmål til Naser Khader om tørklæder i skolerne hos små muslimske piger, svarede han, at han blev beklemt i hjertet, når han så små piger med tørklæde, som efter hans opfattelse er et kvindeundertrykkende symbol. At den kulturkristne muslim, som han kalder sig selv, har dette synspunkt, burde få gode danske borgere til at tænke på, hvordan et forslag om netop at undgå tørkælder i Syddjurs Kommunes skoler bl.a. blev modtaget af mine byrådskolleger, med foragt.

Naser Khader havde sin nye bog med, som hedder 'Bekendelser fra en KULTURKRISTEN MUSLIM', hvor introduktionen på bagsiden siger:

"På den ene side af gaden ligger der er andet hus: kristendommens. Jeg har kikket ind ad vinduerne, jeg har været inde i det. Der er tørt og varmt og nogle sørger for at vaske gulvet, når det trænger. I Islams hus er der til gengæld hul i taget, ruderne er knust, og væggene mangler puds. Det regner og blæser ind, men alle lader, som om alt er i den skønneste orden. Møblerne bliver ikke flyttet rundt på. De står, hvor Muhammed har sat dem.”

Dette burde få flere til at tænke over, hvor det danske samfund er på vej hen.”

Publiceret 28 November 2017 15:25

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.