Restaurant:

Bag Søjlen skifter hænder efter 21 år

Rober Mekhael har givet styrepinden videre til sin køkkenchef gennem 12 år, Dintcher Mehmed

Af
Af Lars Norman Thomsen

Et markant makkerpar på Hovedgaden i Rønde skilles nu.

Den mangeårige indehaver af den dansk-franske Restaurant Bag Søjlen, Rober Mekhael, 63, har lagt op og overladt ansvaret for den daglige drift til sin køkkenchef gennem 12 år, Dintcher Mehmed.

“1. december overtog Dintcher Mehmed, og jeg har stor tillid til, at han formår at fastholde og udbygge det niveau, som vi sammen har skabt,” siger Rober Mekhael.

Han fortsætter med at eje de fysiske lokaler, men det er planen, at Dintcher Mehmed med tiden skal købe bygningen, der også omfatter en lejlighed.

Dintcher Mehmed og Rober Mekhael understreger, at de aftaler om konfirmationer, fødselsdage mv., der allerede er indgået, naturligvis står ved magt

Dintcher Mehmed og Rober Mekhael understreger, at de aftaler om konfirmationer, fødselsdage mv., der allerede er indgået, naturligvis står ved magt

Fra Frankrig til Danmark

Det er 21 år siden, at Rober Mekhael kom til Rønde fra Aarhus, hvor han gennem fem år havde drevet den kendte frokost- og spiserestaurant Kroen i Krogen på Banegårdspladsen og før det havde haft en restaurant i Trøjborgcentret.
Rober Mekhael er født og opvokset i en koptisk familie i Cairo.

Som ung drog han til Byernes By, Paris, for at uddanne sig som kok, tjener og maitre d'hotel.

Det gik strålende i det franske for den elegante og kvalitetsbevidste flanør, hvor hans karriere nåede zenith som restaurationschef på Champs Elyssé.

Der skulle en kvinde til at få ham til at sætte kursen mod nord.

Hans nuværende kone arbejdede som au pair i Paris, og da hun ville hjem til Danmark, fulgte en forelsket Rober Mekhael i hælene på hende. Vel ankommet til Danmark fik han dagen derpå arbejde i Kolding. Resten er historie.

Overtog efter Gericke

Rober Mekhael etablerede sig i Rønde efter, at kokken og hurtigsnakkeren Søren Gericke måtte kaste handsken.
Søren Gericke overtog i 1995 sammen med sin daværende kone, journalisten og forfatteren Pernille Plaetner, det i Rønde velkendte Oscars Cafeteria på Hovedgaden og omdannede det til Sørens Spisehus. I 1997 måtte Gericke imidlertid dreje nøglen.

Bygningen blev derefter overtaget af Rober Mekhael, og han etablerede fluks Restaurant Bag Søjlen.

Det rigtige tidspunkt

Den kommende indehaver, Dintcher Mehmed, 43, er født i Bulgarien, men udlært som kok i Danmark.

Det var også en kvinde, danske Lonni, som i dag er hans kone, der trak ham til Danmark. Parret bor i Randers, men er enige om at flytte til Rønde inden så længe, som også Rober Mekhael valgte at gøre det, da han startede i byen.

“Vi fortsætter med at drive Bag Søjlen som hidtil med restaurant og selskaber, og vi vil fortsat arbejde for, at vores bundniveau er højt,” siger Dintcher Mehmed.

Han har planer om på et tidspunkt at holde åbent tidligere torsdag, fredag og lørdag og servere danske frokostretter.

“Vi skal ikke ændre bare for at ændre. Bag Søjlen har nogle meget stærke traditioner, og dem vil vi holde i hævd, “ lover Dintcher Mehmed.

Der er goddag-og-farvel-reception lørdag 13. januar 2018.

Publiceret 06 December 2017 18:13

SENESTE TV