Erhvervsliv:

Lokalt tømrerfirma er ’vokset ud af tøjet’

Tømrermester Peter Vognsen, Knebel, benytter årsskiftet til at sende et signal både indadtil og udadtil. Firmaet har oplevet en betydelig vækst de senere år, og derfor ændrer firmaet både navn, selskabsform og får et spritnyt grafisk look fra inderst til

Af
Af Lars Norman Thomsen

Peter Vognsen, 43, født og opvokset på Helgenæs, hvor han fortsat bor sammen med sin familie, kone og to børn, havde ikke en nedskrevet strategi på skrivebordet, da han i 1999 startede som selvstændig tømrermester.

På daværende tidspunkt var han endnu ikke udlært tømrer, men han fik lov til at fuldføre læretiden i sit eget firma, Tømrerfirmaet Peter Vognsen ApS.

Siden dengang har tingene flasket sig mere og mere for den lune mand fra Helgenæs, der er beskedenheden selv og ikke er kendt for de store armbevægelser, når han skal forklare udviklingen fra 1999 og så til nu, hvor firmaet beskæftiger 60-70 mand, har fået base i Knebel og kan være med, hvor det sker i branchen.

I både 2008 og 2009 blev Peter Vognsen ApS kåret til Gazellevirksomhed.

“Du kan nok ikke finde en af mine gamle lærere på Molsskolen, der havde troet på, at jeg skulle ende med at eje og drive en pæn stor virksomhed,” smiler Peter Vognsen.

Han har ingen planer om at flytte basen væk fra Knebel, selvom logistikken kunne tale for det.

“Det bliver der aldrig tale om, og det er heller ikke noget problem, fordi hovedparten af vores ansatte har deres servicebiler med hjem, så de ikke har så langt at køre, når de skal på arbejde,” siger Peter Vognsen.

Et step op

Han har benyttet årsskiftet til at give virksomheden 'en overhaling'.

1. januar 2018 overgik virksomheden således til at blive et aktieselskab.

For at signalere, at Peter Vognsen ikke er alene om at holde i alle tråde, er virksomhedsnavnet blevet ændret til Vognsen & Co. A/S.

“Det er selvfølgelig en holdopgave at drive en professionel virksomhed med 60-70 medarbejdere, så der ligger et klart signal i at ændre navnet,” understreger Peter Vognsen.

Han ejer 90 procent af aktierne i Vognsen & Co. A/S, mens Dann Jensen ejer de sidste ti procent.

“Jeg har selv været med til at uddanne Dann Jensen,” fortæller han.

Blåt look

For yderligere at understrege korpsånden og de nye tider har også virksomhedens look fra arbejdstøj til firmabiler og videre til grafisk look på brevpapir og på de digitale platforme undergået væsentlige ændringer.

Poesiens blå farve bliver fremover bærende på alle fronter for Vognsen & Co. A/S i både den fysiske og digitale virkelighed.

“Nu skulle det være og for at minde både os selv og vores kunder og samarbejdspartnere om, at vi nu er et andet sted end i 1999, så tog vi den store tur her ved årsskiftet,” siger Peter Vognsen.

Skal kunne selv

Hos Vognsen & Co. A/S er det en erklæret målsætning med en flad organisation.

Medarbejdere på alle niveauer bliver fra første arbejdsdag gjort bevidste om, at de skal al kunne tage ansvar, løse problemer hurtigt og på egen hånd.

“De skal ikke altid ringe hjem og spørge om lov. Derimod skal de turde tage et ansvar, hvis der opstår et problem. På denne måde sikrer vi en fleksibel opgaveløsning,” siger Peter Vognsen, der understreger, at ledelse og medarbejdere naturligvis er i løbende dialog om løsning af opgaverne.

Store og små opgaver

Vognsen & co. har nu en størrelse og pondus, som sikrer, at virksomheden kan byde ind på store opgaver.
En sådan er for eksempel opgaven med at opføre den kommende storudvidelse af Rønde Plejecenter.

Den største anlægsopgave målt i kroner i Syddjurs-historien.

“Her bød vi ind på tømreropgaven og vandt den, og i det hele taget laver vi en del for Syddjurs Kommune,” siger Peter Vognsen.

Han vurderer, at Vognsen & Co. A/S udfører opgaver i intervallet fra 1 til 25 mio. kroner.

“Vi er både en entreprenørvirksomhed og et tømrerfirma, og ingen opgave er for lille for os,” understreger han.

Hovedparten af opgaverne ligger i det østjyske Business Region Aarhus område, men Sjælland er også blevet en vigtig spiller med cirka 20 procent af den samlede omsætning, som det er målet sammenlagt skal blive trecifret i 2018.

Ejerforhold

  • Firmaet ejes af Peter Vognsen, der ejer 90 procent af aktierne og Dann Jensen, der ejer 10 procent.
  • Den samlede medarbejderstab består i dag af Peter Vognsen, Dann Jensen, cirka 60 tømrere, 2 spjældfolk, 1 beregner, 4 projekt- og byggeledere, 4 lærlinge, 1 økonomichef, 1 økonomielev samt en HR-medarbejder

Publiceret 11 January 2018 06:00

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.