Ny politiker:

Regnvand er et stort problem

Nyvalgte Jørgen Ivar Mikkelsen (V) vil arbejde for at få løst de problemer, som øgede nedbørsmængder betyder for borgere, byer og natur

Af
Af Lars Norman Thomsen

Venstres Jørgen Iver Mikkelsen er den sidste af de 12 nyvalgte byrådsmedlemmer, der mangler at svare på Lokalavisens spørgsmål:

- Hvilken konkret politisk dagsorden for Syddjurs kan vælgerne forvente, at du rejser i byrådet i 2018? Og brænder for at realisere? Hvorfor er din dagsorden vigtig?

“Jeg brænder først og fremmest for at holde det i gang der går godt – og det er der heldigvis meget der gør i Syddjurs.

Kommunal vitalitet gennem lokalt engagement og deraf følgende fællesskaber, vil jeg fremme. En konkret og højaktuel problematik jeg vil tage fat i, er vand. Vand i form af nedbør og mulighederne for at det løber væk igen uden gener og oversvømmelser til følge. Det gælder lokalt i byerne og i bække og åer, der skal lede vandet ud i havet. Sammen med befæstede arealer – fx vores nye cykelstier – giver øget nedbør udfordringer for rørlagte og åbne transportveje. Løsninger skal findes i samspil mellem kommune og lodsejere. Husejere skal ikke flere gange årligt have deres kældre oversvømmet, og landmænd skal kunne høste deres marker. Den dagsorden vil jeg løfte i NTM-udvalget (Udvalget for Natur, Teknik og Miljø) og i byrådet.”

Jørgen Ivar Mikkelsen kommer til at krydse klinger i udvalget med to andre molboer, Anita Søholm (S), og Mette Refshauge Foged (Alternativet).

De to øvrige er udvalgsformand Kim Lykke Jensen (SF) og den tidligere udvalgsformand, Per Dalgaard (DF).
Der er lagt op til, at Jørgen Ivar Mikkelsen skal være næstformand i udvalget.

Publiceret 11 January 2018 08:41

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.