Ryomgård bliver hjemsted for en af Region Midtjyllands såkaldte fremskudte ambulancer. Arkivfoto
Ryomgård bliver hjemsted for en af Region Midtjyllands såkaldte fremskudte ambulancer. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ryomgård bliver hjemsted for fremskudt ambulance

Sammen med Vinderup og Ry bliver Ryomgård i det nye hjemsted for en af Region Midtjyllands såkaldte fremskudte ambulancer

ryomgård Nærlæser man det budgetforlig for 2018, som Regionsrådet har indgået, kan man se, at der er afsat penge til etablering og drift af det, Regionen kalder fremskudte ambulanceplaceringer.

Tre byer er nævnt i forliget: Ry, Vinderup og Ryomgård.

Med Ryomgårds centrale beliggenhed midt på Djursland er byen blevet valgt til fast stationering af en ambulance.

Iversen bekræfter

Det lokale regionsrådsmedlem Niels Erik Iversen (A), Grenaa, bekræfter aftalen. Der arbejdes på at få ordningen etableret allerede fra begyndelsen af det nye år, men Niels Erik Iversen vil ikke sætte dato på.

Da Lokalavisen ringede til Niels Erik Iversen for at høre til de ret så klare formuleringer i budgetforligsteksten (se faktaboks), kontaktede det lokale regionsrådsmedlem først sin partifælle, den kommende regionsrådsformand Anders Kühnau, der ligeledes bekræftede, at de tre nævnte byer er udset til at skulle have en fremskudt ambulanceplacering.

“Jeg vil arbejde for, at vi kan lave en lignende ordning på Mols, som det blev diskuteret under den netop overståede valgkamp,” lover Niels Erik Iversen, der vil vende temaet med Anders Kühnau, når denne sætter sig for bordenden i Regionsrådet efter nytår.

Sovemuligheder

Der skal indrettes faciliteter til ambulanceredderne - så de blandt andet får mulighed for at sove på stedet. Og det indgår i budgetaftalen, at der i 2018 skal afsættes 200.000 kroner til etablering af de tre fremskudte placeringer med sovemuligheder i Ry, Vinderup og Ryomgård.

Derudover afsætter forligspartierne 300.000 kroner årligt til drift af de fremskudte ambulancer.

“I Ryomgård Distriktsråd hilser vi denne ordning særdeles velkommen, idet en lokal placeret ambulancetjeneste vil nedbringe responstiden betydelig, og dermed skabe tryghed for byens og egnens borgere,” siger Kirting Olesen, formand for Ryomgård Distriktsråd.

Fakta

@Fakta.tekst:I forligsteksten i Budget 2018 står der:

Præhospital - Forkantsdisponering af ambulanceberedskaber:

“Forkantsdisponering er et væsentligt redskab for at øge dækningsgraden med ambulanceberedskab i områder med relativt lange responstider. Der er en række såkaldte fremskudte placeringer, hvor en ambulance kan disponeres til. Af arbejdsmiljømæssige hensyn må beredskabet kun holde dér i op til to timer ad gangen. Der er dog i dag fire fremskudte placeringer med sovemulighed (Langå, Videbæk, Ulfborg og Karup). Dette muliggør, at AMKvagtcentralen kan forkantsdisponere ambulancer til disse områder i væsentligt længere tid og dermed øge

dækningsgraden og reducere responstiden i disse områder.

Forligspartierne afsætter 0,3 mio. kr. årligt til drift samt 0,2 mio. kr. i 2018 til etablering af fremskudte placeringer med sovemulighed i Ryomgård, Ry og Vinderup.”

Publiceret: 02. Januar 2018 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Syddjurs