Trompetisten Dorthe Zielke og hendes mand, organisten Søren Johannsen, spiller musik fra de 500 år, der er gået, siden Reformationen satte ind ved søndagens koncert i Bregnet Kirke
Trompetisten Dorthe Zielke og hendes mand, organisten Søren Johannsen, spiller musik fra de 500 år, der er gået, siden Reformationen satte ind ved søndagens koncert i Bregnet Kirke
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Søndagskoncert: Luther Musik for fuld udblæsning

Alle sanser bliver vakt ved søndagens kombinerede koncert og fortælling i billeder på storskærm om Martin Luther

I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther ophængte teserne, som blev begyndelsen til det, vi i dag kalder Reformationen. Den evangelisk-lutherske kirke i Danmark er en direkte udspringer af Reformationen.

Bregnet Kirke bruger søndagens koncert - 1. oktober 2017 - til at markere Luther-jubilæet.

Det er duoen Dorthe Zielke, trompet og Søren Johannsen på orgel der spiller denne aften.

En koncert, der med en visuel fortælling på storskærm, går rundt om både mennesket Martin Luther, reformatoren og reformationen. Historien bliver fortalt med billeder, citater og film, mens man hører levende musik i kirken.

Musikken der spilles, på forskellige trompeter og orgel, er helt fra renæssancen til nutidig musik er af komponister som Susato, Praetorius, Telemann, Bach, Mozart, Dvorák, Carl Nielsen, Jesper Madsen og Bent Fabricius-Bjerre.

Trompetist, Dorthe Zielke, og organist, Søren Johannsen, har spillet sammen siden 1998, da de mødtes på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Siden har de spillet over 300 kirkekoncerter i Danmark og har optrådt i Europa, USA, Asien og Australien. 

Koncertstart klokken 19.

Publiceret: 01. Oktober 2017 15:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere